Konstituirana Vijeća mjesnih odbora Sračinec i Svibovec

Nakon što je prošli tjedan konstituirano Općinsko vijeće Općine Sračinec, jučer su konstituirana i Vijeća mjesnih odbora Sračinca i Svibovca Podravskog, jedina dva naselja općine Sračinec.

Izbori za Vijeća mjesnih odbora, koji djeluju kao savjetodavna tijela Općinskom vijeću i Načelniku, održani su u isto vrijeme kada i lokalni izbori.

Prvo je konstituirano Vijeće mjesnog odbora Svibovca Podravskog koje će djelovati u sastavu:  Branko Crnčec (HNS, SDP, HSU), Branimir Crnčec (HNS, SDP, HSU), Zvonimir Furjan (HNS, SDP, HSU), Antonio Križanec (HSLS) i Andrija Miholjek (HSLS). Za predsjednika je izabran Branko Crnčec (HNS) koji je ovu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu, a izabran je jednoglasno.

 

Na konstituirajućoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Sračinca potvrđeni su mandati sljedećih vijećnica i vijećnika: Stipo Grgić (HDZ, HSS), Dragutin Miko (HNS, SDP, HSU), Antun Hudin (HNS, SDP, HSU), Goran Stolnik (HNS, SDP, HSU), Davorka Hudoletnjak (HNS, SDP, HSU), Božena Milec (HNS, SDP, HSU), Miroslav Friščić (HSLS), Ivana Vilaj (HSLS) i Stjepan Plantak (HSLS). Jednako kao i kod Vijeća mjesnog odbora Svibovec Podravski, svoju dužnost predsjednika Vijeća mjesnog odbora nastavit će obavljati dosadašnji predsjednik, Dragutin Miko (HNS) koji je izabran većinom glasova.

Na oba vijeća konstatirano je da svojom savjetodavnom ulogom ona mogu pomoći načelniku i Općinskom vijeću u rješavanju problema s kojima se susreću žitelji općine Sračinec.