Konstituirana Vijeća mjesnih odbora u Općini Sračinec

Jučer su svoje konstituirajuće sjednice održala dva Vijeća mjesnih odbora, koliko ih djeluje na području općine Sračinec. Prvo su se sastali izabrani vijećnici Mjesnog odbora Svibovec Podravski, njih pet. Osim konstituiranja i upoznavanja, izabrali su predsjednika, a to će u idućem četverogodišnjem razdoblju biti Žarko Španić (HNS), koji je za predsjednika Vijeća mjesnog odbora izabran jednoglasno. Osim njega, vijećnici su Danijel Posavec (HNS), Ivan Krobot (HSU), Jasmina Štrlek (HNS) i Marko Petrišić (NS Reformisti).

 

Nakon njih, svoju su prvu sjednicu održali i novoizabrani vijećnici Vijeća mjesnog odbora Sračinec. Na sjednici se okupilo svih devet vijećnica i vijećnika koji su većinom glasova za svoju predsjednicu izabrali Karmelu Majcen (HNS).

Vijećnici koji su dobili povjerenje da vode Mjesni odbor Sračinec su: Marijan Liber (HNS), Tatjana Liber (HNS), Viktorija Bučela Komes (HNS), Luka Vinter (NS Reformisti), Jelena Bunić (NS Reformisti), Alen Koprek (NS Reformisti), Darko Milosavljević (HDZ) i Davorka Hudoletnjak (SDP).

Razgovaralo se i o aktualnim problemima i načinu na koje Vijeće mjesnog odbora može svojom savjetodavnom ulogom utjecati na uređenje mjesta i povećanje kvalitete života mještana.