Konstituirano OpĆinsko vijeĆe OpĆine Sračinec

U Sračincu je prošli utorak, 9. lipnja, konstituirano OpĆinsko vijeĆe OpĆine Sračinec. Nakon izvedbe državne himne «Lijepa naša domovino», sjednicu je otvorila Andrejana Šantek, predstavnica Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji, a nakon što je minutom šutnje odana počast svim hrvatskim braniteljima, pozdravila je sve prisutne.

Prozivku izabranih vijeĆnika obavio je tajnik OpĆine Dragutin Flegar te konstatirao da sjednici prisustvuje 12 od 13 izabranih vijeĆnika VijeĆa, da su svi predali potvrde o izboru koje su sastavni dio zapisnika, te Će sve odluke koje budu donesene sukladno zakonu i statutu biti pravovaljane.
Mandatna komisija na svojoj je prvoj sjednici provjerila potvrde o izboru 12 vijeĆnika OpĆinskog vijeĆa, kao i sve druge izborne akte OpĆinskog izbornog povjerenstva, podnesene ostavke i zahtjeve za mirovanje mandata vijeĆnika te izjave o njihovim zamjenicima. Utvrđeno je da su ostavke na mandat ili mirovanje mandata podnijeli Božidar Novoselec (HNS) , kojeg zamjenjuje Elvis Plantak, Krunoslav LukačiĆ (HNS) , kojeg zamjenjuje Miljenka Križnjak te Vladimir Stolnik kojeg zamjenjuje Branimir Crnčec. Svi vijeĆnici koji Će obnašati dužnost vijeĆnika prema IzvješĆu Mandatne komisije ustali su i svečano prisegnuli. U skladu s dogovorom političkih stranaka koje Će obnašati vlast u OpĆini Sračinec u sljedeĆem mandatnom razdoblju, Odbor za izbor i imenovanja OpĆinskog vijeĆa OpĆine Sračinec predložio je da se za predsjednika OpĆinskog vijeĆa izabere Davor Majcen (SDP) , a za potpredsjednike Stanka Miko (HNS) i Marijan Gran (nezavisni) . Izabrani su jednoglasno, a novoizabrani predsjednik VijeĆa Davor Majcen zahvalio se svim vijeĆnicama i vijeĆnicima te ih pozvao na suradnju u predstojeĆem četverogodišnjem mandatu.

OpĆinsko vijeĆe OpĆine Sračinec čine sljedeĆi vijeĆnici:
1. ANDRIJA KOS DC
2. MARIJAN GRAN NEZAVISNI
3. STANKO FRIŠČIĆ HSLS
4. STEVO PLANTAK HSS
5. ELVIS PLANTAK HNS
6. MILJENKA KRIŽNJAK HNS
7. BRANIMIR CRNČEC HNS
8. STANKA MIKO HNS
9. DAVOR MAJCEN SDP
10. JURAJ ROJC HNS
11. TOMISLAV KRIŽANEC HNS
12. IVAN KOCIJAN HNS
13. SNEŽANA LIBER HSU

Autor: k.l.