Križni put mladih prošao i kroz Općinu Sračinec

Jučer je u varaždinskoj katedrali završio 15. Križni put mladih Varaždinske županije. Ovu dvodnevnu vjersku manifestaciju organizira Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije, a ove godine križni put je završilo više od 700 mladih vjernika. Pred sam kraj dvodnevnog hoda zaustavili su se i u općini Sračinec gdje im je pripremljen doček.

– Križni put je započeo jučer u Ivancu oko 8:30 i kretali su se dionicom Ivanec – Maruševec – Vidovec gdje su dočekani s večerom te su prespavali u školskoj dvorani. U crkvi sv. Vida slavili su svetu misu koji je predvodio vlč. Tihomir Kosec koji je povjerenik za mlade Varaždinske biskupije koji i vodi križni put. – izjavio je Siniša Blatarić, župni vikar župe sv. Vid u Vidovcu.

U Sračincu su u organizaciji Župe sv. Mihaela arkanđela i Općine Sračinec sudionici križnog puta dočekani s toplim obrokom, okrepom te kolačima.

– Križni put mladih koji se održava već 15. godinu svake godine prolazi kroz neki drugi dio naše biskupije. Ove godine prolazi kroz naš kraj, a župa ih dočekuje kao goste. Kod nas će imati ručak i jednu postaju križnog puta u našoj crkvi. Ovim putem zahvaljujem i pohvaljujem naše župljane koji su se aktivirali, isprekli puno kolača i odazvali se u velikom broju u pripremi dočeka. – rekao je vlč. Siniša Dudašek, župnik Župe Sračinec.

Mladima je u župnoj crkvi uz organizatora i župnika pozdravio i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec. Mladi su, iako vidno umorni i icrpljeni, svoj hod uz pjesmu i molitvu nastavili prema Varaždinu gdje su u katedrali završili križni put.