KUD Zavičaj iz Sračinca svečano proslavio svoj 15. rođendan

U zadnjim danima prošle godine u punoj dvorani Doma kulture u Sračincu priređen je cjelovečernji koncert KUD-a povodom proslave 15 godina djelovanja društva. Kako je naglasio predsjednik KUD-a Darko Auker,upravo je to društvo bilo pokretač kulturnih događanja u Općini Sračinec. U početku je djelovao samo mješoviti pjevački zbor koji je bilježio uspješne nastupe pod vodstvom voditelja profesora Ivana Mežnarića. Nakon njega dirigentsku palicu je preuzela magistra Valentina Geci koja je nakon osipanja članova zbora vodila i mušku vokalnu skupinu. Slavljenički koncert bio je prilika da se ponovo okupi   dio zboraša koji su na oduševljenje publike izveli nekoliko božićnih pjesama.

Na samom  početku  koncerta najvjernijim članovima KUD-a podjeljene su brončane plakete za 10 odnosno srebrne za 15 godišnje djelovanje u društvu te  zahvalnice gospodarstvenicima koji su pomagali rad društva .Posebna srebrna plaketa dodijeljena je Općini Sračinec koja sve ove godine materijalno podupire rad društva.

Sam koncert je bio kronološki  raspoređen upravo prema tome kako su nastajale pojedine sekcije. Nakon zbora predstavili su se tamburaši prve generacije  i stariji uzrast folkloraša .

Svoju 10 godišnjicu rada prigodnom izložbom obilježila je i čipkarska sekcija koja iza sebe ima velik broj izložbi i gostovanja na raznim sajmovima ručnih radova a sve to pod vođenjem stručne voditeljice i majstorice lepoglavske čipke gđe  Mirjane Auker.

Prilika je bila da svoj rad pokažu i mladi tamburaši  pod vodstvom vrsnog glazbenog pedagoga gosp. Franje Plantaka  koji  od samih početaka pa do danas vodi tamburašku sekciju.Nakon njih, plesom se predstavio i mlađi uzrast folkloraša s kojima uz koreografa i voditelja folklora od samih početaka prof.Pjerina Hrvaćanina radi i dugogodišnja folklorašica Anamarija Habunek.

Glazbenom čestitkom od publike su se oprostili svi izvođači programa te nagrađeni laureati.

Predsjednik KUD-a Zavičaj:

Darko Auker