MALI VATROGASCI

Orsay

DVD Svibovec Podravski, koji djeluje u sklopu opĆine Sračinec kao samostalan DVD, u sklopu mjeseca zaštite od požara – SVIBANJ 2010, ovih su dana posjetili učenici četiriju razreda Osnovne škole Svibovec, sa svojim učiteljicama.
Vatrogasci su upoznali djecu sa svojim aktivnostima i cjelokupnom vatrogasnom opremom, koja služi za gašenje i sprečavanje širenja požara, kao i s osobnom opremom vatrogasaca, koju svaki vatrogasac mora obuĆi kada izlazi na požar ili bilo koju drugu intervenciju. Kroz malu edukaciju, s kojom opremom i sredstvima se gasi koja vrsta požara, učenicima je bilo posebno zadovoljstvo kada su osobno mogli rukovati mlaznicom visokotlačnog modula HDL – 200, koji je vatrogascima instaliran u kombi vozilo, „špricati“ preko hidrantskog nastavka i „gasiti“ aparatom S – 9 za suho gašenje.
Nakon soka i klipiĆa, kojim su ih počastili vatrogasci, svi su pristali biti vatrogasci, te je temeljem toga dogovoren i upis u malu „vatrogasnu školu“ i pristupanje članstvu DVD – a, te vježbe na brentačama.

DVD Svibovec Podravski

Autor: k.l.