Marin Sambolek nastavlja tradiciju vrhunskih kuhara iz Sračinca

Marin Sambolek, mladi kuhar iz Sračinca, nastavlja tradiciju vrhunskih kuhara iz Sračinca, a svoju je kvalitetu nedavno dokazao i na prestižnoj Kulinarskoj olimpijadi održanoj krajem listopada u Njemačkoj. Marin je usprkos velikoj konkurenciji osvojio srebrnu medalju. Iz ovog je razloga upriličeno primanje za njega i njegovog mentora Damira Crlenog u Općini Sračinec, a načelnik Božidar Novoselec i njegov zamjenik Krunoslav Lukačić uručili su im novčanu nagradu, umjetničku sliku i monografiju Općine Sračinec.

– Ponosan sam na Marina, on na neki način prestavlja mlade snage firme u kojoj radimo i novu snagu Udruge kuhara Varaždinske županije, koja je upravo i osnovana kako bi se kroz nju pofilirali novi vrhunski kuhari. Marin može biti primjer mladima iz općine Sračinec koji preko njega mogu vidjeti da se u ovom zanimanju može uspjeti. Veliko hvala Općini koja prati naše aktivnosti i ovako nagrađuje uspješne mlade ljude. – rekao je mentor Damir Crleni prilikom dodjele poklona.

Tradicija vrhunskih kuhara iz Sračinca je duga, od gospođe Barbare Martinez, Anđelka Levanića, Damira Crlenog i mnogih drugih poznatih i manje poznatih kuhara.

– Hvala prije svega gospodinu Damiru Crlenom, još se sjećamo da je on bio prvi kuharski prvak Hrvatske, znamo da ga je slijedio Anđelko Levanić, a vidimo da dolaze i mlade snage. Posvuda širim glas o našim kuharima po kojima smo posebni i na koje smo ponosni. – izjavio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

– Na olimpijadi na kojoj sam sudjelovao bilo je oko 2.500 kuharica i kuhara. Radio sam svečani menu od pet slijedova i četiri vrste finger fooda. Za ovo mi je trebalo oko 30 sati rada, naravno radio sam uz veliku pomoć kolega iz ekipe – Damira Crlenog, Zlatka Novaka i Marije Kuzminski i ostalih članova tima varaždinske županije. – rekao je o ovom natjecanju Marin Sambolek koji je i ranije nagrađivan nagradama u Hrvatskoj.

– Općina Sračinec uvijek podržava izvrsnost učenika i studenata, a nastavljamo ih pratiti i u uspjesima nakon završetka škole. – rekao je zamjenik načelnika Krunoslav Lukačić.