Maškare preuzele Općinu Sračinec

Povodom sutrašnjeg drugog Međunarodnog srakarskog fašnika, u zgradi Općine Sračinec priređena je simbolična predaja “ključa” Općine koji je Slobodanu Drožđeku, predsjedniku Udruge maškara Črna sraka, predao načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Drugi Međunarodni srakarski fašnik organiziraju Općina Sračinec, Udruga maškara Črna sraka i Savez udruga Hrvatskih karnevalskih gradova, a održat će se ove subote, 30. siječnja.

Program fašnika odvijat će se cijelo poslijepodne, sve započinje u 12:30 kada se pored Osnovne škole Sračinec okupljaju karnevalske grupe, u 13 sati je prijem predstavnika grupa u općinskoj zgradi, a u 14 sati počinje mimohod od Osnovne škole do Doma kulture u Sračincu, glavnom ulicom koja će biti zatvorena za promet. Nakon mimohoda u šatoru na sportskim terenima grupe će se predstaviti, a u večernjim će se satima održati bogat zabavni program.

Međunarodnu karnevalsku povorku činit će inozemne skupine iz Austrije, Slovenije, BiH, Srbije, ali i hrvatskih gradova – Rijeke, Zagreba, Virovitice, Ludbrega, Ivanić Grada, Čakovca, Sračinca i brojnih drugih.