Ministar gospodarstva Vrdoljak posjetio Poduzetničku zonu Sračinec

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, njegov zamjenik Alen Leverić, izaslanstvo Varaždinske županije sa županom Predragom Štromarom i njegovim zamjenikom Alanom Košićem, posjetili su Poduzetničku zonu Sračinec u kojoj su im domaćini bili Blanka i Tihomir Križanec, pokretači poznate tvrtke KB d.o.o. te njihove dvije kćeri, Biljana i Sanja sa supruzima. Ova je tvrtka prva počela djelovati u sklopu Poslovne zone Sračinec, a i danas je jedna od najvećih u Sračincu.

KB d.o.o. Sračinec  nalazi se u poslovnoj zoni Sračinca na 18.000 m2 uređene parcele. Na ovoj lokaciji nalazi se 6.500 m2  izgrađenog poslovnog prostora u kojem su smještene komercijala, izložbeni salon, proizvodnja, skladišta te maloprodaja.

Tvrtka KB d.o.o. osnovana je davne 1990. godine kao jedno od prvih privatnih poduzeća na području općine Sračinec. Bave se pretežno veleprodajom i maloprodajom, a u posljednjih  10 godina  uspješno razvijaju vlastitu proizvodnju originalnih i šaljivih poklon artikala, stvarajući nove proizvode. KB d.o.o. zapošljava 55 djelatnika, većinom s područja općine Sračinec, a za potrebe proizvodnje ostvarili su dugogodišnju uspješnu suradnju s udrugom invalidnih osoba  “URIHO” iz Zagreba  i Kaznenim zavodom Lepoglava. Objedinjujući rad kooperanata i doradom u vlastitoj proizvodnji stvaraju novu dimenziju proizvoda koje veoma uspješno plasiraju na hrvatskom tržištu, a u posljednje vrijeme izvoze na slovensko tržište.