Najava fašnika u Sračincu i Svibovcu Podravskom

Općina Sračinec i Udruga Črna Sraka povodom tradicijskog Srakarskog fašnika organizira povorku u Sračincu u nedjelju 14. veljače 2021. godine s početkom u 10:00 sati kod Doma kulture u Sračincu (podizanje fašničke zastave i predaja ključeva), nakon toga do 11:00 sati povorka će se kretati od naselja Majerje pa sve do Hrašćice kroz Varaždinsku ulicu.

U povorci će sudjelovati samo članovi Udruge Črna Sraka kako bi se očuvala tradicija i s ciljem da nas sve zajedno podsjete na vesele fašničke trenutke. Cijeli program će se odvijati prema strogo propisanim epidemiološkim mjerama.

Udruga Črna Sraka također će posjetiti i obradovati djecu koja će biti maskirana u Dječjem vrtiću „Bambi“ sa podjelom 150 balona oko 10:30 sati u utorak 16. veljače 2021. godine. Prilikom posjeta vrtiću organizirano je i kratko druženje sa djecom na otvorenom pod maskama koje će također biti u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama.

U Osnovnoj školi Sračinec će biti postavljena kompletna tradicijska maska Udruge Črna Sraka na lutki sa posebnim obrazloženjem detalja koje se nalaze na maski od ponedjeljka (15.02.2021. godine) do srijede (17.02.2021.godine), uz to Udruga Črna Sraka godinama je aktivna te je sudjelovala na raznim festivalima, dio atmosfere sa nekih gostovanja na festivalima pokušati će dočarati učenicima Osnovne škole Sračinec izložbom svojih fotografija vezanim za udrugu.

U utorak 16. veljače 2021. godine u Svibovcu Podravskom u organizaciji Udruge Črepičar, na ponos svih žitelja Općine Sračinec održati će se  tradicionalna fašnička povorka koja traje već preko 150 godina.

Ove godine cjelokupno događanje moći ćete pratiti uživo na Facebook stranici Udruga Črepičar Nova.

U 16 sati započinje povorka koja će prolaziti Dravskom ulicom, tj. čitavom dužinom naselja Svibovec Podravski, a nakon toga u 18 sati moći ćete pratiti tradicionalno fašničko vjenčanje i špelancije.