Najava proslave blagdana sv. Benedikta, zaštitnika Svibovca Podravskog

Blagdan svetog Benedikta, koji se slavi 11. srpnja, i ove će godine posebno svečano biti obilježen u Svibovcu Podravskom, gdje se priprema vikend pun događanja.

U petak 12. srpnja u večernjim satima (od 21 h) održat će se Koncert Tamburaškog sastava Fijaker. Glavni dan svjetovne proslave je subota 13. srpnja, kada će u 14 sati biti otvoren Svibovski sejem, koji organiziraju vezilje iz Svibovca Podravskog i gosti. U 17 sati bit će predstavljeni Svibovski štrukli i zlevke, koje će posjetitelji besplatno moći kušati.

U 18:15 počinje Svečana sjednica Mjesnog odbora Svibovec Podravski, a odmah nakon sjednice i Međunarodna smotra folklora koju organizira KUD Benedikt Svibovec Podravski, koji će nastupiti zajedno s gostima. Subotnji program završit će glazbenim programom pod šatorom u organizaciji Le Trésor caffea.

Svečana Sveta Misa povodom 400. godišnjice izgradnje kapele sv. Benedikta održat će se u nedjelju 14. 7. u 10 sati, a predvodit će je biskup Josip Mrzljak. U 16 sati na nogometnom terenu NK Podravac igrat će se revijalna nogometna utakmica Udruge Črepičar i Legendi. Uz to, u nedjelju će biti i cjelodnevni glazbeni program pod šatorom u organizaciji Le Trésor caffea.

Program Benediktovog održava se na sportskim terenima NK Podravac Svibovec Podravski i svi su pozvani da zajedno sa Svibovčancima proslave njihov blagdan!