Najavljen bogat program Dana Miholja općine Sračinec

Cijeli tjedan pred nama žitelji Sračinca i Svibovca Podravskog obilježavaju dan Općine i župe, kroz brojne manifestacije pod zajedničkim imenom – Dani Miholja. Program počinje u subotu, svečanom sjednicom Športskog ribolovnog kluba Općine Sračinec te obilaskom uređene ribičke kuće kod vodenih površina Kocinke. Ribolovci će i idući dan biti aktivni, kada na Kocinki održavaju 5. Ribički kup Općine Sračinec.

Četvrtak 25. rujna rezerviran je za djecu – Dječji dan u velikoj dvorani zasigurno će privući mnogobrojne mame, tate i rodbinu djece iz dječjeg vrtića Bambi koja će prezentirati svoje vještine i znanje. U četvrtak počinje i duhovna obnova u 18 sati u crkvi sv. Mihaela arkanđela u Sračincu.

U petak, 26. rujna program počinje polaganjem vijenaca na mjesnim grobljima, a nastavlja se razgledavanjem novouređene zdravstvene ambulante u Sračincu. U 18 sati na rasporedu je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec uz prigodan kulturno-umjetnički program. Za zabavnu večer pobrinut će se popularni Miroslav Ilić koji nastupa pod šatorom na sportskim terenima NK Sračinec uz bogatu ugostiteljsku ponudu.

Subota je tradicionalno glavni dan proslave, pa će biti održan teniski turnir, sportski susreti članova udruga s područja općine, a najatraktivniji program počinje u 17 sati, kada u defile kreću folklorne skupine, konjanici, puhači… Poslije povorke slijedi Međunarodna smotra folklora pod šatorom, s folklornim skupinama iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske te domaćina iz Sračinca i Svibovca Podravskog. Za subotnju zabavu pobrinut će se Nives Celzijus.

Cjelodnevni nedjeljni program je tradicionalno Plac na Gmajni. Predstavit će se stari zanati i izrađivači rukotvorina iz pet županija. U 10 sati počinje kuhanje Srakarskog gulaša pod stručnim vodstvom kuhara Damira Crlenija i Anđelka Levanića. Od 10 do 19 sati u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu posjetitelji će moći razgledati izložbu umjetnika s područja općine Sračinec, a na dječjem igralištu pogledati izložbu malih domaćih životinja. Nastupit će i Trakošćanski streličari, Udruga kuburaša Maruševec, a za 13 sati predviđena je podjela besplatnog obroka Srakarskog gulaša. Nedjeljno večer pod šatorom nosi naziv “Noć kazališta, smijeha i zabave”, a nastupit će Ljubomir Kerekeš te glazbeni sastav Faringaši.

Sam dan sv. Mihaela arkanđela, ponedjeljak, rezerviran je za vjersku proslavu – misu u 8 sati, svečanu svetu misu u 11 sati koju će predvoditi varaždinski biskup monsg. Josip Mrzljak, a poslije mise u 18 sati biti će i svečani koncert Varaždinskog tamburaškog orkestra u crkvi Sv. Mihaela ark.

Na kraju treba samo pozvati sve Srakare, Svibovčance i njihove goste da posjete što više događanja na njihovim Danima Miholja.

 

Preuzmite cjelokupni program