Najboljem hrvatskom kuharu dodijeljena zahvala Općine

U prostorijama Općine Sračinec upriličeno je primanje za najboljeg hrvatskog kuhara, Anđelka Levanića iz Sračinca. Ovaj vrhunski kuhar okitio se titulom najboljeg među najboljima na 8. Danima hrvatskog kulinarstva koji su ove godine održani krajem studenog u nedalekim Varaždinskim Toplicama. U okviru Dana kulinarstva održana su brojna natjecanja kuhara, slastičara i učenika srednih kuharskih škola. Važnost ovog događanja povrđuje i činjenica da su pokrovitelji bili Predsjednik Republike i Ministarstvo turizma.

Anđelko Levanić, inače zaposlenik varaždinskog Hotela Turist, za svoje delicije dobio je na ovom natjecanju dvije zlatne i jednu srebrnu medalju čime je i osvojio titulu najboljeg hrvatskog kuhara za ovu godinu.

Upravo iz ovih razloga i Općna Sračinec odlučila je nagraditi svog mještana. Načelnik Božidar Novoselec istaknuo je da Općina prepoznaje sve vrhunske rezultate koji postižu stanovnici općine, želi ih pratiti i pomoći im u daljnim nastojanjima, bez obzira na područje u kojem postižu vrhunske rezultate. Ovom prilikom Anđelku Levaniću poklonjena je umjetnička slika i novčani iznos.

U svojoj zahvali Općini, Levanić je naglasio kako mu je uz sve pohvale i nagrade koje je osvojio najviše vrijedna upravo nagrada i podrška vlastite sredina iz koje je potekao. Obećao je i daljnju suradnju s Općinom i možda već iduće godine neko lijepo kulinarsko događanje u Sračincu.