Nasmijali smo se uz predstavu “Kak je počel brak na mojem dvorišču”

Proteklu nedjelju u Domu kulture u Sračincu održana je dramska predstava “Kak je počel brak na mojem dvorišču“ . Predstava je nastala u sklopu projekta Kreativni seniori 54 +, koju su provodile općine Donja Voća i Vinica, a kao partneri su se uključile općine Petrijanec i Sračinec. Radionice su trajale dva puta po 45 sati.

Nakon prve predstave “Čekanje tramvaja u Marčanu”, sudionici predstave pod stručnim vodstvom glumca Jana Kerekeša ovog su puta pripremili predstavu “Kak je počel brak na mojem dvorišču” sastavljenu od niza komičnih situacija, od dugotrajnog sudskog spora za komadić zemlje, koji se trebao riješiti vjenčanjem ne tako mladog ljubavnog para,  dogodovština u obiteljima Papučarić i Klopotec, nezgode poštara i geodete, do Sopekica koje su bile zadužene da vadba prođe u što boljem raspoloženju, čime su dobro nasmijale mnogobrojnu publiku.

Prije Sračinca, ova dramska predstava izvedena je u Vinici i Petrijancu. Posebno zadovoljstvo izrazio je voditelj dramske radionice Jan Kerekeš, što je imao priliku raditi s kreativnim seniorima, a sam je bio oduševljen odazivom gledatelja, naglasivši da neke predstave u HNK-u nemaju tako brojnu publiku.

U dramskim radionicama, najbrojniji su bili polaznici iz Sračinca Stanka Miko, Marijan Liber, Bernarda Plantak, Dragutin Plantak, Terezija Vuković, Anica Flegar te Đurđica Kovačić.

– U dvorani je bilo tristotinjak ljudi koji su nam došli dati podršku, a to je svakako pokazatelj da radimo dobre i kvalitetne predstave, što nam  daje volje i elana za daljnji rad – rekla je Stanka Miko, predsjednica udruge “Preslica” u sklopu koje djeluje dramska grupa.