Nastavljaju se radovi na uređenju kanalizacije u Svibovcu Podravskom

Lijepo vrijeme omogućilo je nesmetani nastavak radova na uređenju kanalizacije u Svibovcu Podravskom. Na redu je Školska ulica, a za razloge zašto se radovi održavaju baš na toj ulici, upitali smo načelnika Općine Sračinec Božidara Novoselca.

– Ovi su radovi neophodni kako bismo novoobnovljenu kanalizaciju Dravske ulice mogli spojiti na prepumpnu stanicu u blizini derivacionog kanala. Radi se o tristotinjak metara kanalizacije u Školskoj ulici, a u sklopu ovih radova izvodi se i rekonstrukcija vodovodne mreže. Novu vodovodnu mrežu dobit će i stanovnici ulice Matije Gupca. Ovi su radovi svojevrsni preduvjet da bismo mogli pristupiti projektiranju i kasnijem apliciranju projekata uređenja ovih ulica u fondove.

Kako se godina približava kraju, a radovi su još uvijek u tijeku, navedene dvije ulice neće biti asfaltirane ove godine. Radove financiraju Hrvatske vode, a izvodi ih Varkom odnosno Aqatehnika. Zanimljivo je spomenuti da se kanalizacijska cijev postavlja na čak sedam metara dubine, ali izvođači nemaju problema s terenom i nisu došli do podzemnih voda, što bi ima značajno otežalo radove.