Natjecanje mažoretkinja Prvi i Viši Korak ove subote u dvorani OŠ Sračinec

PRVI I VIŠI KORAK naziv je natjecanja mažoretkinja početnica, kojim se nastoji popularizirati mažoret ples i motivirati buduće natjecateljice kroz ova jednostavna natjecanja. Ovo je individualno natjecanje u kojem se djevojčice i djevojke zapravo natječu same protiv sebe, a ne protiv ostalih mažoretkinja, nastojeći pritom osvojiti što više bodova i odrađenu medalju. Prvi i Viši korak se organizira po regijama kao neovisno natjecanje, a Varaždin će kao domaćin sjeverozapadne hrvatske regije ove subote 18. ožujka u dvorani OŠ Sračinec ugostiti 350 mažoretkinja iz 14 središta s područja središnje i sjeverne Hrvatske uključujući i grad Zagreb.

Natjecanje će nadzirati 5 delegiranih licenciranih sudaca Hrvatskog Mažoret Saveza pod nadzorom glavnog suca natjecanja Alena Šćurica, u organizaciji domaćina događanja udruge Varaždinske mažoretkinje.

– Ideja je da svaka natjecateljica nastupi uz jednostavnu plesnu koreografiju te za svoj izvedbeni plesni i scenski nastup bude nagrađena brončanom, srebrnom ili zlatnom medaljom, ovisno o tome je li njen nastup bio odličan ili tek solidan – kaže predsjednik Varaždinskih mažoretkinja i dopredsjednik Hrvatskog Mažoret Saveza Aleksandar Grabarić. Tako svaka mažoretkinja, od najmlađe uzrasta tek 5 ili 6 godina pa sve do starijih mažoretkinja, dobije priliku nastupiti i biti nagrađena za svoj nastup i uloženi trud, što djeci predstavlja snažan motiv za daljnje bavljenje sportskom aktivnošću.

Natjecanje Prvi i Viši Korak u organizaciji UVM i HMS u školskoj dvorani u Sračincu počinje u subotu 18. ožujka 2023. u 16 sati, a potporu natjecanju pruža Općina Sračinec i općinski načelnik Božidar Novoselec.

Ulaz za posjetitelje ovoga dinamičnog i posve drugačijeg sportskog i plesnog natjecanja je besplatan.