NK Podravac iz Svibovca Podravskog proslavio naslov prvaka!

Jučer je na nogometnom igralištu Podravca iz Svibovca Podravskog odigrana zadnja utakmica sezone za nogometaše NK Bratstva iz Virje Otoka i domaćine iz NK Podravac. Zanimljiva utakmica s puno pogodaka završila je na kraju pobjedom gostiju 2:4.

No, bez obzira na rezultat, prvenstvo II. Županijske nogometne lige Varaždin – Zapad odlučeno je već ranije – Podravac je novi prvak!

Za izjavu smo zamolili zamjenika načelnika Općine Sračinec Krunoslava Lukačića.

– Bila je ovo lijepa završnica proslave 60. godišnjice NK Podravac. Zahvaljujem svima koji su su sudjelovali u radu kluba kroz sve te godine, igračima, ali i trenerima i vodstvu kluba. Ova današnja utakmica bila je više revijalna i svi igrači su dobili šansu nastupiti, ali žalosti me da nije došao nitko od vodstva Županijskog nogometnog saveza čestitati dečkima i proslaviti s njima.

Nakon primanja velikog pehara prvaka igrači i članovi kluba proslavili su naslov na igralištu i s mnogobrojnim navijačima.

– Prije svega čestitam svojim igračima koji su stvarno ovu polusezonu igrali na vrhunskom nivou. Prije početka drugog dijela sezone zaostajali smo pred vodećim na tablici za četiri boda, ali dobro smo se pripremili i fizički i taktički i postigli ovaj uspjeh. Ova je ekipa već tri godine zajedno, uz manje promjene, pa se dečki dobro poznaju. Sve su to igrači s područja Općine Sračinec koji igraju iz ljubavi za klub, bez ikakvih novčanih nagrada. Imamo mladu ekipu koja je sada nakon tri godine napravila jedan od najvećih uspjeha kluba. Bili smo prvaci i prije osam godina, a ja sam trener tri godine i ovo je na neki način kruna dosadašnjeg rada. Za iduću sezonu treba odlučiti uprava, hoćemo li nastaviti natjecanje u višem rangu, a ja vjerujem u svoje igrače da i tamo mogu biti uspješni. – istaknuo je na kraju trener novog prvaka Darko Vilaj.

Vodstvo kluba i igrači zahvalili su Općini Sračinec na financijskoj potpori koju pruža klubu, kao i svim sponzorima i navijačima koji pomažu i bodre NK Podravac iz Svibovca Podravskog.