Novi plivači iz Osnovne škole Sračinec

Petnaestak se godina već održava škola plivanja za djecu koja pohađaju Osnovnu školu Sračinec, pauza je bila samo u pandemijskoj 2020. godini.

– I ove smo godine u potpunosti financirali školu plivanja, koju naši učenici obavljaju na Gradskim bazenima Varaždin, pod stručnim vodstvom licenciranih trenera plivanja. Za nas kao jedinicu lokalne samouprave, iznimno je važno da djeca u školi steknu visok dijapazon znanja i vještina, a znati plivati sigurno je jedna od vještina kojom svaka osoba mora vladati. S ovom ćemo akcijom nastaviti i iduće godine i svih godina koje dolaze – istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, prilikom predaje diploma novim plivačicama i plivačima.

Školu plivanja redovito pohađanju svi učenici i učenice OŠ Sračinec kada su u trećem razredu.

– Ove smo godine imali 43 učenica i učenika trećeg razreda koji su uspješno završili školu plivanja na varaždinskim bazenima. Radi se o djeci iz škole u Sračincu te Područne škole Osnovne škole Sračinec iz Svibovca Podravskog. Hvala Općini Sračinec što iz godine u godinu financira ovaj iznimno vrijedan program, koji je odlična dopuna aktivnostima koje provodimo u našoj školi – rekla je ravnateljica OŠ Sračinec Lidija Valec.