Novoselcu i Lukačiću još jedan mandat, koaliciji većina u vijeću

Na jučer održanim lokalnim izborima  u Općini Sračinec na ponovni mandat od četiri godine izabrani su Božidar Novoselec, kao načelnik i Krunoslav Lukačić kao njegov zamjenik. Božidar Novoselec, kao kandidat HNS-a, SDP-a i HSU-a, uvjerljivo je pobijedio već u prvom krugu, osvojivši 54.63% glasova, ispred Stanka Friščića (HSLS, DC) s osvojenih 29.10% i Tomice Horvata (HDZ) s osvojenih 13.57% glasova. Na birališta se odazvao manji broj birača nego na prošlim izborima, njih 48.80%

“Prije svega, zahvaljujem svim biračima koji su izašli na izbore. Zahvaljujem na ponovno iskazanom povjerenju meni i mojem timu, nadam se da ćemo to povjerenje opravdati. Rezultat nas veseli, ali nas ne veseli mali odaziv birača, koji su očito pritisnuti problemima odlučili ostati doma. Na izbore u Općini Sračinec izišlo je 500 birača manje nego na prošlim lokalnim izborima. Pred nama su sada novi izazovi, ulazak u EU, i nadam se skori izlazak iz ove krize.” – nakon izbora je istaknuo novi-stari načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Izbori za Općinsko vijeće prošli su slično kao izbori za načelnika – najviše glasova, 53.37% dobila je koalicijska lista HNS, SDP i HSU i u novom sazivu će imati sedam vijećnika. Slijedi ju lista HSLS, DC s 23.24% koji joj u vijeću nose tri vijećnička mjesta, lista HDZ, HSS s 15.97% imat će u vijeću dva predstavnika, a lista Hrvatskih laburista sa 7.43% imat će jednog vijećnika.

Uz ove su izbore održani i izbori za Vijeća Mjesnih odbora Sračinca i Svibovca Podravskog, a i ovdje se rezultati na neki način ponavljaju. U vijeću MO Sračinca sjedit će pet predstavnika koalicije HNS, SDP, HSU, tri predstavnika HSLS-a i jedan HDZ-a, a u Vijeću Mjesnog odbora Svibovca Podravskog  tri predstavnika koalicije HNS, SDP, HSU, i dva predstavnika HSLS-a.

Rjesenje_Opcina_Sracinec_Nacelnik.pdf 

Rjesenje_Opcina_Sracinec_Opcinsko_vijece.pdf 

RJESENJE_O_IZBORU_ZA_MJESNI_ODBOR_SRACINEC.pdf

RJESENJE_O_IZBORU_ZA_MJESNI_ODBOR_SVIBOVEC_PODRAVSKI.pdf