Obavjest o prikupljanju otpada od poljoprivredne proizvodnje

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači s područja općine Sračinec da će se prikupljanje ambalaže koje poljoprivrednici koriste u svojoj proizvodnji – vreće od umjetnog gnojiva (urea, kan, npk i slično),  ostaci plastičnih folija od rolo bala,  vreće od sjemenske robe (kukuruz, žito..), te otpadna ulja iz poljoprivrednih strojeva obavljati ovog petka, 1. lipnja 2018. u vremenu  od 16 do 18 sati, te u subotu 2. lipnja  od 8 do 10 sati ispred poljoapoteke u Sračincu.

Otpadna ambalaža preuzimat će se isključivo za poljoprivredne proizvođače s područja općine Sračinec, a poljoprivrednici sa sobom uz otpad trebaju ponijeti obrasce (u dva primjerka) koje su primili na kućnu adresu. Na obrascima dovoljno je popuniti samo podatke OPG-a, PG-a, obrta ili poduzeća u čije ime se otpad predaje.

Preuzimanje će obavljati ovlaštena tvrtka, te će svakome izdati potvrdu da je otpad pravilno zbrinuti. Zbrinjavanje spomenutog otpada za poljoprivredne proizvođače s područja općine Sračinec u potpunosti financira Općina Sračinec..

Ambalaža sredstava za zaštitu bilja i suzbijanje korova sada se NE SAKUPLJA.