Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

U općini Sračinec danas je svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Ovaj državni praznik slavi se 5. kolovoza kao sjećanje na konačno oslobođenje Hrvatske tj. oslobođenje Knina i uspješnu akciju Oluja. Mala svečanost polaganja vijenaca i svijeća održana je u Svibovcu Podravskom, pored spomenika braniteljima koji su poginuli u Domovinskom i Drugom svjetskom ratu. Tri su stanovnika Svibovca svoje živote položila na oltar domovine u Domovinskom ratu.

Polaganje vijenaca svojim su mimohodom oplemenili jahačice i jahači udruge “Konj moj prijatelj”. Želja im je na ovaj način odati počast hrvatskim braniteljima stradalim ili poginulim u domovinskom ratu.

U nazočnosti načelnika Općine Sračinec Božidara Novoselca okupljenima se obratio zamjenik načelnika Krunoslav Lukačić, velečasni Leonardo Šardi je vodio molitvu, a Mjesni odbor Svibovec Podravski predstavljao je predsjednik Žarko Španić. Minutom šutnje odana je počast našim braniteljima, a vijence i svijeće su položili predstavnici Općine, Mjesnog odbora Svibovec, Hrvatske vojske te udruga proizišlih iz Domovinskog rata.