Obilježen Majčin dan u Općini Sračinec

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i Hrvatskoj, obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Udruga „ Kap dobrote“ koja djeluje u općini Sračinec, u svom radu i Programu brine o starim i nemoćnim osobama, a veliku važnost daje brizi o zdravlju i vrednovanju žena.

Već niz godina Udruga „Kap dobrote“ obilježava Majčin dan, pa je i 14. 5. 2017. godine u Domu kulture Sračinec održan prigodni program kojem je prisustvovalo oko 250 žena.

Program su pripremili i izveli mladi Župe Sračinec, uz asistenciju kapelana Leonarda Šardija.

Program je bio veoma lijep i dojmljiv, s porukom da trebamo više pažnje, ljubavi i zahvalnosti pružati majkama tijekom cijele godine. Majčin dan je posebna prigoda da svoju ljubav prema majkama pokažemo na poseban način, darujući im jedan cvijet, uz zagrljaj i jedno „volim te“. Majka je samo jedna, njezinu ljubav i brigu ne možemo ničim platiti, no dovoljno je veoma malo kako bi naše majke bile sretne.

Prije programa, vrijedni volonteri (zdravstveni djelatnici) Udruge “Kap dobrote”, zainteresiranim ženama mjerili su krvni tlak i šećer u krvi. Programu je prisustvovao župnik Siniša Dudašek, načelnik Općine Božidar Novoselec i njegov zamjenik Krunoslav Lukačić.  

U ime Udruge svim prisutnima obratila se članica udruge Nada Liber, te zahvalila volonterima udruge, posebno predsjednici Darinki Kovačić, svim izvođačima programa, kapelanu koji je svojim zalaganjem tako lijepo i prigodno pripremio mlade iz župe. Zahvale je uputila župniku, te načelniku i njegovom zamjeniku, koji svih ovih godina podupiru rad udruge moralno i financijski.

Zahvalu je uputila prisutnim ženama te im zahvalila na njihovom dolasku, jer sve što je bilo pripremljeno bilo je zbog njih, naših žena i majki, koje su vjerojatno primile čestitke i zahvale od svojih bližnjih, ali uz sve to lijepo je dobre želje primiti i u ime lokalne zajednice u kojoj svi živimo.

Na kraju programa nazočnima se obratio načelnik Božidar Novoselec, zahvalio se svim izvođačima, ženama na dolasku te volonterima udruge. Pohvalio je rad Udruge „Kap dobrote“, te obećao daljnju suradnju i financijsku pomoć. Volonteri Udruge nakon završenog programa i domjenka, preostale slatkiše i sokove darovali su udruzi Cenacolo u Varaždinu.