Obilježen Majčin dan u Sračincu

U nedjelju 10. svibnja 2015. god. u velikoj dvorani Doma Kulture u Sračincu svečano je obilježen Majčin dan. Taj se dan u organizaciji udruge Kap dobrote slavi već dugi niz godina. U prepunoj dvorani nije bilo ni jednog slobodnog mjesta. Na proslavu je došlo oko 250 majki, žena i baka.

Prije početka svečanog programa od 16,00 do 17,00 sati medicinske sestre članice udruge mjerile su krvni tlak i šećer u krvi svima koji su to željeli. Sama proslava počela je u 17,00 sati na neuobičajen i drugačiji način, voditeljica programa gospođa Ljiljana Levanić je lijepim mislima i odabranim stihovima sve prisutne uvela u proslavu. Nakon pozdrava gostiju, čestitku za Majčin dan uputio je svima načelnik općine gospodin Božidar Novoselec.

Sam program započeo je glazbom. Pjesmu Cvijeće za moju mamu otpjevala je Mia Habek, nakon toga je Tomislav Krobot izveo na klaviru poznatu Sonatinu opus 37, talijanskog skladatelja Muzia Clementia. Draga mati, skladba je koju je otpjevao i na klaviru izveo prof. Ivan Mežnarić, posvetivši je svojoj pokojnoj majci i pokojnom prečasnom Gabudu.

Pjesmom Ideju mati na Bistricu, koju je na kajkavskom dijalektu recitirala Ljiljana Levanić, mnoge majke prisjetile su se kako se nekada skromno i pobožno išlo na Bistricu.

Na veliku radost svih prisutnih u dvorani na pozornicu je došla i posebna i izuzetna gošća profesorica solo pjevanja i docentica glazbene pedagogije Sofija Cingula. Prof. Cingula je uz klavirsku pratnju Monike Zlatarek izvela skladbu Fala ti mati Elvisa Međerala i za kraj Ave Mariu-Williama Gomeza. Kada je dvoranom odjeknuo prekrasan mezzosopran svi su ostali bez daha. Majstorska izvedba i zvonka radost glazbe ispunila je radošću srca svih prisutnih.

Za sam kraj članice udruge Kap dobrote svima su podijelile po jedan cvijet poželjevši im sve najbolje za Majčin dan.