Obnova krovišta kapelice sv. Antuna u Sračincu

Kapelica sv. Antuna Padovanskog u Sračincu, jedan je od najstarijih sakralnih objekata u našoj župi. Podignuta je uz magistralnu cestu na raskršću Varaždinske ulice i ulice Svetog Antuna i iznimno je cijenjena i posjećena od strane župljana.

Vrijeme čini svoje pa je tako i krovište kapelice zbog svoje dotrajalosti tražilo hitnu obnovu. Taj problem uočili su i neki od obrtnika naše župe. U dogovoru sa župnikom vlč. Sinišom Dudašekom, dogovorili su promjenu krovišta kapelice i to o svom vlastitom trošku. Vrijedni i poduzetni obrtnici koji su promijenili krovište kapelice i postavili odvodne kanale za kišnicu su: Josip Kolarek iz Hrašćice, Stjepan Rušec i Miljenko Kovačić Žmika iz Sračinca.

Ovi vrijedni obrtnici su dokaz kako i u ovim teškim vremenima u kojima živimo, još uvijek postoji nesebična spremnost župljana da svojim radom pridonose održavanju naše sakralne baštine, Bogu na čast, a nama ljudima na korist i ponos.

Ovi obrtnici primili su i javnu zahvalu župnika i župe Sračinec, a sv. Antun Padovanski neka ih prati svojim zagovorom i molitvama.
 

Župnik Siniša Dudašek