Odana počast hrvatskim braniteljima u Svibovcu Podravskom

Pored spomen obilježja u centru Svibovca Podravskog, u subotu je odana počast hrvatskim braniteljima, u sklopu proslave dvadesete godišnjice pobjedonosne akcije Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Obilježavanje ovih praznika, koji se slave 5. kolovoza, počelo je dolaskom konjanika udruge Konj moj prijatelj koji su i ove godine posjetili spomen obilježja diljem županije. Skupu su prisustvovali roditelji i obitelji poginulih branitelja s područja Svibovca Podravskog, predstavnici Hrvatske vojske, vijećnici Općinskog vijeća, predstavnici udruga hrvatskih branitelja Općine Sračinec i Petrijanec te mještani.

Okupljenima se uvodno obratio Krunoslav Lukačić, zamjenik načelnika Općine Sračinec, a nakon njega i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

– Moramo se svake godine prisjetiti svih žrtava Domovinskog rata, prvenstveno naših branitelja, pa još jednom zahvaljujem članovima udruge “Konj, moj prijatelj” koji već jedanaestu godinu na ovaj način čuvaju sjećanje na žrtve Domovinskog rata. – u svojem je obraćanju okupljenima rekao natporučnik Vladimir Milavec, predstavnik Hrvatske vojske.

Na spomen obilježje položeni su vijenci i upaljene svijeće, a molitveni dio za poginule branitelje predvodio je župnik, vlč. Siniša Dudašek.