Odlična suradnja Općine Sračinec i Osnovne škole Sračinec

Općina Sračinec kontinuirano brine za djecu koja pohađaju Osnovnu školu Sračinec i Područnu školu Svibovec Podravski, iako joj to nije zakonska obaveza. Odličnu suradnju i svojevrsni partnerski odnos potvrdili su danas načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec koji je obišao školu gdje ga je primila ravnateljica Lidija Valec.

– Ovo je objekt u kojem se najugodnije osjećam i na kojeg sam posebno ponosan. Suradnja Općine Sračinec i naše osnovne škole na visokoj je razini dugi niz godina. Odlična suradnja počela je daleke 1999. godine kada smo dogradili sportsku dvoranu, što smo nastavili dogradnjom novih učionica i uvođenjem jednosmjenske nastave. Kad s druge strane imate partnera kakav je ravnateljica Valec, možete raditi velike stvari. Mi ne čekamo da pomoć dođe s neke više razine, već pomažemo koliko god možemo sami, sve s ciljem što kvalitetnijeg školovanja naše djece. Svake godine održavamo sastanak s nastavničkim vijećem i ravnateljicom škole na kojem oni iznose svoje prijedloge i potrebe. Puno se priča o teškim školskim torbama, financirali smo izradu dječjih ormarića, važna nam je informatička pismenost, opremili smo informatičku učionicu s 14 novih računala, opremili smo učionice projektorima, pločama, priborom za geometriju i još mnogo toga u zadnjim godinama. Obnovili smo Područnu školu u Svibovcu Podravskom koju pohađa 50-tak djece novom stolarijom, uredili kuhinju, djeca imaju ormariće za stvari, a od nedavno i višenamjensko dječje igralište. – izjavio je Božidar Novoselec prilikom posjeta Osnovne škole Sračinec.

Da je ulaganje palo na plodno tlo dokazuju i rezultati s natjecanja, gdje Osnovna škola Sračinec iz godine u godinu ima nekoliko predstavnika na državnim natjecanjima, ponajviše iz fizike, kemije i hrvatskog jezika. Ova je škola posebna i po tome da je jedina škola na području županije koja je na početku školske godine morala povećati broj razrednih odjeljenja, ali zbog toga postaje sve tjesnija i zahtijevat će proširenje.

– Suradnja škole i općine je stvarno izvrsna, mogu samo izraziti zadovoljstvo što radim u ovoj općini, koja nas prati, želi znati naše rezultate, ali i ulaže u nas. Škola je izuzetno dobro opremljena, velikim dijelom zahvaljujući Općinskom vijeću i načelniku Općine. Mogla bih nabrojiti tisuću načina kako nas prate, između ostalog sufinanciranjem školske prehrane, financiranjem svih natjecanja, škole plivanja i nabavkom mnogih školskih pomagala. – istaknula je ravnateljica Osnovne škole Sračinec Lidija Valec.

Nakon što su zajedno obišli nekoliko učionica, posjetili su i školsku kuhinju koja je također po nečemu posebna – djeca za veliki odmor jedu kuhanu hranu, danas su na meniju bili riža i piletina.