Održan 9. Ribički kup Općine Sračinec

U prirodi uređenog i za ribolov namijenjenog umjetnog jezera Kocinka u Sračincu, u nedjelju je održan 9. Ribički kup Općine Sračinec u ribolovu na plovak. Kup je kao i osam puta do sada organizirao Sportski ribolovni klub Sračinec, a održava se u sklopu proslave Dana Miholja u Sračincu.

Natjecanje je okupilo trideset ribolovaca iz Sračinca i okolice, a lovilo se sve što se može uloviti na plovak – od najmanjih “kedera” do nekoliko ozbiljnih šarana preko dva kilograma. Naravno, s obzirom da se radi o sportskom ribolovu sav je ulov preživio i nakon vaganja vraćen je u jezero. Ukupno je ulovljeno 26 kilograma ribe.

U ekipnom plasmanu najuspješniji su bili ribiči ekipe Ivanec, drugo mjesto osvojila je ekipa Veterani Varaždin, dok su treći bili ekipa Azuro. U pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Pavao Kereži koji je ulovio 5.226 grama ribe.

– U ime Općine Sračinec svima zahvaljujem na sudjelovanju na tradicionalnom kupu. Drago mi je da je ulovljena velika količina ribe i da je za sve bilo dobro druženje. Očekujem da ćemo vrlo uskoro moći urediti ovaj prostor i dovršiti prostorije ribolovaca. – sve ribiče je pozdravio i podijelio nagrade načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.