Održan Božićni koncert u Svibovcu Podravskom

Jučer je u središtu Svibovca Podravskog, pored jaslica u prirodnoj veličini i velikog adventskog vijenca, održan prigodni Božićni koncert.

– Izuzetno smo ponosni na rad naših udruga s područja Općine Sračinec. Ove je godine po prvi put u organizaciji svih udruga iz Svibovca, a pod vodstvom umjetnice Nine Šobak, napravljen veliki adventski vijenac, uslijedilo je Nikolinje kad je Općina pripremila 1.000 poklona za svoje najmlađe. KUD Benedikt uz Udrugu žena Preslica organizirali su Večer smijeha, Udruga žena Preslica organizirala je jubilarni deseti Božić v Sračincu uz pregršt događanja za sve, Općina je darivala više od 80 studenata, i pomogla umirovljenicima s malim mirovinama, dok je jučer KUD Zavičaj već tradicionalno organizirao Božićni koncert u Sračincu. Ovaj Božićni koncert u organizaciji KUD-a Benedikt održava se već šestu godinu ovdje u Svibovcu, a nije ga omela niti temperatura od minus 17 stupnjeva. – naglasio je u svojem obraćanju okupljenim mještanima Svibovca i Sračinca zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.

Na koncertu su izvođene novije i tradicionalne božićne pjesme, a nastupili su Župni zbor Sračinec, KUD i crkveni zbor iz Donje Voće te domaćini iz KUD-a Benedikt iz Svibovca Podravskog.