Održan deveti Božić v Sračincu

Po deveti put održana je manifestacija “Božić v Sračincu” u organizaciji Udruge žena Preslica i pomoć Općine Sračinec. Kao i svake godine do sad, središte događanja bila je velika dvorana Doma kulture gdje je održana cjelodnevna izložba ručnih radova, proizvoda malih obrta i OPG-a, te udruga, a s naglaskom na božićne ukrase i motive. Izlagali su: Božena Carević, Zlatka Crnčec, Mirjana Božović, Udruga žena Turčin, Udruga žena Svibovec, Učenička zadruga Zvir OŠ Sračinec, Dječji vrtić Bambi, Andreja Miolčić Njegovec, Vesna Rebernij, Jožica Remenar, Božena Cenić, Udruga žena Petrijanec, OPG Ravenski, Centar Tomislav Špoljar, Obrt Bernarda, Nada Posavec, OPG Jagić te domaćini iz Udruge žena Preslica.

– Božić v Sračincu se održava devetu godinu za redom i mislim da smo već postali prepoznatljivi po izložbi i programima koji se u sklopu ove manifestacije održavaju. Na ovoj su izložbi predstavljene rukotvorine koje su izrađene s puno ljubavi i truda, a ovakve ukrase možete naći samo na ovakvim prigodnim manifestacijama. Ove smo godine program ugurali u jedan dan, za razliku od prošlih godina kada se program održavao dva dana, a sve kako bi postigli što veći efekt i kako se program ne bi razvodnio. – izjavila je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica.

U sklopu manifestacije održane su tri priredbe. Prijepodnevni sati bili su rezervirani za najmlađe – svojim su se pjesmama i recitacijama predstavila djeca Dječjeg vrtića Bambi iz Sračinca. U 15 sati na rasporedu su bila djeca OŠ Sračinec koja su predstavila svoje pjevačko umijeće. Ove godine pjevači amateri nisu se natjecali već su svi dobili prigodan poklon – za hrabrost. Nastupili su: Elena Križmarić, Klara Plantak, Ana Kukec, Ella Rodić, Lucija Varzić, Ivona Križanić, Nika Kovačić. Sonja Rakinić, Mia Habek, Lucija Herceg, Anamaria Jambriško, Antonia Kovačić, Jana Paljak, Dora Plantak, Karla Vitez i Marija Paljak.

“Božić v Sračincu” završen je u večernjim satima prigodnim programom Udruge žena Preslica Sračinec na kojem su uz njih, nastupili izvođači KUD-a Strahoninec, KUD-a Benedikt iz Svibovca Podravskog te Klape Varaždin. Programi su bili izvrsno posjećeni i može se reći da je i ovaj “Božić v Sračincu” bio pun pogodak.