Održan drugi Dan udruga u Sračincu

U organizaciji Udruge žena Preslica iz Sračinca i podršku Općine Sračinec, u prošli je petak održan drugi Dan udruga. U sklopu ove manifestacije održana je izložba i prezentacija rukotvorina, na kojoj su svoje radove izložile udruge iz Turčina, Maruševca, Kelemena, Svibovca Podravskog i Sračinca.

– Općina Sračinec iznimno cijeni i podržava sve udruge koje sadržajima obogaćuju naš kraj i podižu kvalitetu života u Sračincu i Svibovcu Podravskom. Udruga žena Preslica jedna je od vodećih udruga na području naše općine, po svojim aktivnostima kroz cijelu godinu. Drago mi je da u njihovom sastavu imaju i glumačku družinu koja uveseljava gledatelje prilikom svakog nastupa. Zahvaljujem svima koji su radili na organizaciji ovih drugih Dana udruga i vjerujem da će se tradicija nastaviti u godinama koje dolaze – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec na početku programa.

U predvečerje su održane tri predstave na kojima su se predstavili glumice i glumci iz Dramske diletantske skupine KUD-a Kaštel Pribislavec, Ka te briga mi iz Petrijanca i domaćini iz Udruge žena Preslica Sračinec.

– Već drugu godinu na praznik 5. 8. održavamo ovaj Dan udruga. Osnovna zamisao je da se okupimo i družimo s udrugama s kojima se i inače družimo i surađujemo. Udruge su danas prezentirale svoj rad, rukotvorine i glumačka ostvarenja, a uspjeli smo privući osam udruga s područja naše i susjedne Međimurske županije – istaknula je predsjednica Udruge žena Preslica Stanka Miko.