Održan Fašnik v Svibovcu

Pokladni utorak u Svibovcu Podravskom tradicionalno je rezerviran za Fašnik v Svibovcu. Lijepo, proljetno vrijeme izvuklo je na ulice i “stakleni kolodvor” u centru mjesta mnogobrojne mještane i njihove goste. Tradicija Fašnika v Svibovcu traje više od 200 godina, održava se uvijek na pokladni utorak, uz podršku Općine Sračinec.

Fašničku povorku započela su djeca iz OŠ Sračinec Područne škole Svibovec Podravski, a u povorci su bili “pirati s Kariba” KUD-a Benedikt iz Svibovca Podravskog, Petrajski kurenti iz Petrijanca, Dornavski kurenti i naravno domaćini u svatovskoj formaciji.

Nakon što je ta svatovsko-fašnička povorka otišla po “mladu”, na pozornici su nastupila maskirana djeca sa zabavnim programom. Održano je tradicionalno svibovsko vjenčanje u organizaciji Udruge za očuvanje starih običaja Črepičar iz Svibovca Podravskog. Nije nedostajalo smijeha i šale na vlastiti račun, a u spelanciji nisu ostali nedodirnuti i mnogi poznati i manje poznati Svibovčanci i Srakari. No tu programu nije bio kraj, za veliko finale pobrinule su se zvijezde estrade – Mišo Kovač, Severina, Mladen Grdović i Tajči.