Održan II. Kup Općine Sračinec u lovu ribe udicom na plovak

Jučer je uz kanal HE Varaždin započeo tjedan obilježavanja dana Općine Sračinec tj. Dani Miholja. Proslavu su započeli ribiči, II. Kupom Općine Sračinec na kojem se okupio stvarno lijep broj ekipa – njih 11, iz Cestice, Trnovca, Ljubeščice, Ludbrega, Varaždina, Vidovca, Petrijanca, Velikog Bukovca, Vinice i dvije ekipe domaćina Sračinca.

Sveukupno se natjecalo 33 natjecatelja, po 3 u svakoj ekipi, podijeljeni u tri sektora. Iako je vrijeme bilo predivno, kasnoljetno, to nikako nije i idealo za pravi ulov. Kako se to i događa na ribičkim natjecanjima grami su se skupljali ulovom sitne ribe. Od 10 do 13 sati ribiči su lovili, nakon čega je uslijedilo vaganja ulova.

Medalje su zaslužili prva tri po sektorima: u sektoru A najbolji je bio Marin Šoša (Ludbreg – ukupno najveći ulov – 2.336 g), drugi je bio Ivica Plemenčić (Sračinec), a treći Posavec Zoran (Trnovec). U sektoru B najuspješniji je bio Stanko Vincetić (Cestica), drugi je bio Ivica Rušec (Petrijanec), a treći Dražen Bajzek (Azzuro Varaždin). U sektoru C pobjedu je odnio Drago Habuš (Trnovec), drugi je bio Kristijan Matas (V. Bukovec), a treći Matija Levanić (Sračinec).

Pojedinačno najbolji bili su Marin Šoša, Stanko Vincetić i Drago Habuš. U plasmanu ekipa treće su mjesto zauzeli domaćini (ekipa Sračinec I), drugo mjesto zauzeli su susjedi iz Petrijanca, a ekipni pobjednici su ŠRK Trnovec, kojima je kao nagradu načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec dodijelio prijelazni “pehar”.

Bilo je to još jedno uspješno organizirano natjecanje u organizaciji ribiča iz Sračinca koje je naravno završilo druženjem i prepričavanjem mnogih ribičkih priča.