Održan informativni Zbor građana u Sračincu

U organizaciji Općine Sračinec jučer je u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu održan informativni Zbor građana na kojem se, uz zaposlenike Općine, našlo četrdesetak zainteresiranih mještana Svibovca Podravskog i Sračinca. Uvodno su se okupljenima obratili načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, njegov zamjenik Krunoslav Lukačić te pročelnik JUO Općine Sračinec Sandro Miko.

Načelnik Novoselec iznio je podatke o projektima koji se trenutno provode, od uređenja prometnice s kompletnom infrastrukturom u Svibovcu Podravskom, dovršetka pješačkih i biciklističkih staza te postavljanja finog sloja asfalta u Zelendvorskoj ulici u Sračincu, zamjene starih drvenih elektro stupova novim betonskim, uređenju vatrogasnog doma u Svibovcu pa do projekata koji će se tek provoditi.

– Moram istaknuti da većine ovih projekata ne bi bilo bez ozbiljne pomoći i suradnje koji ostvarujemo, prije svega sa županom Predragom Štromarom, ali i sa svim tvrtkama koje su uključene u infrastrukturne poslove – Županijska uprava za ceste, HEP, Hrvatske vode, Varkom, Termoplin, Aquatehnika i ostali. Od velike nam je pomoći i Alen Leverić, naš sumještanin, koji obnaša visoku dužnost zamjenika ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka. Općina u svojim izvornim prihodima ima vrlo male mogućnosti samostalnog financiranja ovako velikih zahvata, ali možemo sudjelovati s nekim manjim postotkom. No većina sredstava za velike projekte dolazi iz drugih izvora, bilo županijskog ili državnog proračuna, sredstava za održavanje i drugih. Pred nama su veliki projekti, prije svega tu vidim izgradnju novog vrtića, uređenje svih naših ulica prema modelu po kojem se trenutno uređuje Zelendvorska, uvođenje LED rasvjete koja će omogućiti značajne uštede, a uskoro ćemo trebati i novu sportsku dvoranu osnovne škole. U našu se općinu puno ulaže, naši mještani to zaslužuju, a standard koji postižemo uskoro će biti na razini bolje uređenih gradova u Hrvatskoj i na to moramo biti ponosni. – istaknuo je između ostalog načelnik Božidar Novoselec.

Nakon uvodnog izlaganja okupljeni mještani mogli su postaviti pitanja, ali njih nije bilo puno, tek nekoliko vezanih za komunalno uređenje općine.