Održan radni sastanak Tima civilne zaštite Sračinec

Jučer je održan radni sastanak i predavanje s praktičnim radom za članove Tima civilne zaštite opće namjene Općine Sračinec. Na sastanak se odazvala većina članova, a uz predavanja koja su im održali djelatnici Državnog ureda za zaštitu i spašavanje, Hrvatskih voda, Vodogradnje i Crvenog križa, održan je i praktičan dio u kojem su članovi tima izrađivali improvizirani zečji nasip i pomagali unesrećenima. U radu su sudjelovali i članovi DVD-a Svibovec Podravski, jer znamo da su vatrogasci ti koji prvi odgovaraju na poziv u opasnosti.

– Članovi Tima civilne zaštite opće namjene Općine Sračinec su osobe koje u svojim mjestima trebaju koordinirati aktivnosti u slučaju potrebe. Znamo da živimo uz Dravu i da je ne tako davno Svibovec bio poplavljen i kasnije često u opasnosti. Na sreću, obrambeni nasip koji je izgrađen ulijeva nam sigurnost da se to neće ponoviti, ali uvijek treba biti spreman na sve opasnosti. Upravo zato održavamo ovakve radne sastanke gdje se upoznajemo sa zadaćama članova tima, a i tehnikama rada u slučaju potrebe. – uvodnim se riječima prisutnima obratio načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Glavne opasnosti koje prijete općini Sračinec su pucanja nasipa derivacijskog kanala HE Varaždin i mogući potres. Radi toga govorilo se i o pravcima za evakuaciju stanovnika, koji bi u slučaju potrebe bili evakuirani u Vidovec i Prekno. Članovima tima podijeljeni su prsluci s oznakama kako bi u slučaju potrebe bili prepoznatljivi.