Održan Sabor UDVDR Klub Sračinec

Jučer u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu srakarski branitelji UDVDR Klub Sračinec održali su redovan Izvještajno-izborni Sabor. Iz njihovog izvješća vidljivo je da se radi o vrlo dinamičnoj udruzi koja djeluje u općini Sračinec, koja broji 148 članova od čega su 54 aktivna člana.

Uz domaće branitelje na Saboru su bili prisutni predstavnici svih braniteljskih udruga iz Ogranka Varaždin (Iz Vinice, Petrijanca, Trnovca Bartolovečkog, Kneginca te iz Ogranka Vidovec, Maruševec, Varaždin te predstavnici 1. GBR Tigrova). Na Saboru su bili prisutni i predstavnici udruge umirovljenika iz Sračinca, predstavnici DVD Svibovec Podravski i predstavnici KUD-a Benedikt.

Kako je istekao mandat dosadašnjem rukovodstvu, na Saboru je izabrano novo rukovodstvo na čelu s predsjednikom Draženom Ernoićem, kome je ovo treći mandat na toj dužnosti. Iz podnijetog izvješća radnog predsjedništva vidljivo je da su srakarski branitelji imali mnoge događaje i aktivnosti kroz čitavu godinu te je naglašena vrlo dobra suradnja između branitelja i Općine Sračinec. Ispred Općine Sračinec nazočio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić koji je pohvalio rad udruge branitelja, naglasio vrlo dobru suradnju s Općinom te čestitao novoizabranom rukovodstvu kojima je zaželio dobar i uspješan rad u sljedećem mandatu od četiri godine.

Piše: Damir Laljek, predsjednik Radnog predsjedništva i zamjenik predsjednika UDVDR Sračinec