Održan svečani koncert u Sračincu

 

U našoj župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela u Sračincu na treću nedjelju došašća 11. 12. 2016. u 16 sati održao se svečani koncert na kojem je nastupio zbor „Chorus angelicus” i prigodni instrumentalni ansambl . Izveli su Božićni dio Oratorija „Mesija” Georga Friedriha Handela.

Zbor je već nastupio na Varaždinskim baroknim večerima, po prvi put 2004. godine, a ove godine nagrada „Ivan Lukačić“ za najviši izvodilački domet ansambla pripala je izvođenju Muke po Ivanu J. S. Bacha za koncert održan 1. listopada u Varaždinskoj katedrali odnosno članovima Katedralnog zbora Chorus angelicus, Hrvatskog baroknog ansambla i solistima. Tradiciju velikih oratorijskih koncerata, u svom do sada najvećem dirigentskom pothvatu, ove je godine nastavio varaždinski kantor, skladatelj, orguljaš i dirigent Anđelko Igrec, a izvedba Bachove Muke po Ivanu bila je i kruna dosadašnjeg rada i napredovanja katedralnog zbora Chorus angelicus.

Svoje anđeosko ime zbor je potpuno opravdao uzornom pripremljenošću i nadahnutim pjevanjem pomno i pozorno oblikovanih dramatskih zborskih ulomaka božićnog oratorija. Kao najsjajniji dragulj izvedbe, zbor je na kraju zasluženo pozdravljen najvećim ovacijama.”

Zborom, solistima i instrumentalnim ansamblom ravnao je maestro Anđelko Igrec.