Održan tradicionalni “Božić v Sračincu”

Udruga žena Preslica iz Sračinca već tradicionalno u danima pred Božić organizira manifestaciju „Božić v Sračincu“. Ovogodišnje izdanje održano je u subotu, a program je osmišljen tako da djeca i odrasli iz cijele općine, ali i županije, aktivno sudjeluju, kao izlagači ili izvođači.

 

Cijeli dan je bio prepun događanja – održan je Božićni sajam, svoje su priredbe imala djeca Dječjeg vrtića Bambi i Osnovne škole Sračinec, u večernjim satima održana je i priredba za odrasle, a na prostoru pored Doma kulture bile su žive jaslice u izvedbi dramske grupe “Kaj te briga mi” iz Petrijanca.

– Naša Udruga žena Preslica godinu završava Božićnim sajmom, na taj način želimo pokazati mještanima što smo radili kroz godinu. Sajam je trajao cijeli dan, izložene su rukotvorine, prigodni pokloni i božićni suveniri. Na ovaj način želimo našim mještanima i svim posjetiteljima zaželjeti sretan Božić i Novu godinu. – rekla je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica.

Na večernjoj priredbi nastupili su KUD Petrijanec, KUD Benedikt iz Svibovca Podravskog, Komedijaši iz Stažnjevca i Udruga žena Preslica.

– Htio bih pohvaliti organizatorice iz Udruge žena Preslica, što su nam i ove godine pripremile ovako lijepi Božić v Sračincu. Posebno me se dojmila radionica vrtićke djece koja su izrađivala božićne ukrase, a i ostali su programi bili na visokom nivou. Žene iz Preslice za sve su izlagače Božićnog sajma pripremile doručak, a kući ih u večernjim satima ispratile večerom i vjerujem da su se svi izlagači i gosti ugodno osjećali kod nas. – izjavio je nakon manifestacije načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

“Božić v Sračincu” ponovno je donio pravi Božićni duh u općinu Sračinec, s ciljem da se kroz zabavu, izložbu i radionicu očuva tradicija i stari običaji.