Održan tradicionalni Božić v Sračincu

Udruga žena „Preslica“ već tradicionalno organizira „Božić v Sračincu“, a ovogodišnje izdanje održano je u subotu. Program je osmišljen tako da djeca i odrasli iz cijele općine, ali i županije aktivno sudjeluju, kao izlagači ili izvođači.

Na izložbi se tako moglo vidjeti mnogo božićnih i novogodišnjih ukrasa koje su izrađivali hobisti, udruge, ali i djeca iz Dječjeg vrtića „Bambi“, te djeca učeničke zadruge „Zvir“ iz Osnovne škole Sračinec.

Veselo je bilo na čak tri priredbe. U jutarnjim satima nastupila su djeca iz Dječjeg vrtića „Bambi“ te dječja dramska grupa „Zvjezdice“, a nakon nastupa djeca i roditelji aktivno su se uključili u kreativnu radionicu.

Poslijepodne su nastupili mali pjevači, te plesna grupa iz Osnovne škole Sračinec. Program je završen u večernjim satima, kada je predstavljena knjiga „Svatovski običaji Sračinca“, a nastupili su KUD „Strahoninec“ iz Strahoninca, KUD „Benedikt“ iz Svibovca Podravskog, KUD “Zavičaj” iz Sračinca, te domaćini, Udruga žena „Preslica“.

– Htio bih pohvaliti organizatorice iz Udruge žena Preslica, što su nam i ove godine pripremile ovako lijepi Božić v Sračincu. Danima prije održavanja ove manifestacije pripremale su kolače na tradicijski način, kako su se nekad pripremali za svadbe. Njima su se počastili svi posjetitelji priredbe. Bila je ovo prilika da se posjetitelji upoznaju i sa svadbenim običajima našeg kraja, a uskoro očekujemo i knjigu o tome kako su se ženili naši stari. Žene iz Preslice za sve su izlagače Božićnog sajma pripremile doručak, a kući ih u večernjim satima ispratile večerom. – izjavio je nakon manifestacije načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Tako je „Božić v Sračincu“ ponovno donio pravi Božićni duh u općinu Sračinec s ciljem da se kroz zabavu, izložbu i radionicu očuva tradicija i stari običaji.