Održan tradicionalni Fašnik v Svibovcu Podravskom

Više od sto godina stara je tradicija Fašnika u Svibovcu Podravskom koja je nastavljena danas, na pokladni utorak. Kao i tolike godine unatrag, u Svibovcu Podravskom održana je svadba, u kojoj sudjeluju samo muškarci.

No sve su započela djeca od prvog do četvrtog razreda Područne škole Svibovec Podravski, koja su okupljene zabavila svojim igrokazima, pjesmom, plesom i odlično ispričanim vicevima.

Nakon njih selom je prošla “svadbena” povorka koja se uputila po “mladu” s kojom se uskoro vratila na glavnu pozornicu, gdje je održan središnji dio fašničke zabave – Svibovska svadba. Malo drugačiji mladenci, koje su dobili preko EU fondova, obećali su si vječnu ljubav i vjernost, a voditelji su se mogli posvetiti zbijanju šala na račun političara i lokalnih “majstora” koji su u protekloj godini zaslužili da budu spomenuti.

Kroz selo je prošao i moderno opremljeni avion F16, ravno iz Izraela, a platiti ga nije trebalo, jer je jednostavno – ukraden. Okupljeni su imali priliku pozdraviti i naše Vatrene koji su se na tamiću provezli kroz selo. Bili su tu, naravno, svi prvotimci, od Rakitića, Modrića i drugih nogometnih zvijezda. Predstavili su se i Petrajski kurenti iz susjednog Petrijanca.

Dugogodišnju tradiciju ove vesele manifestacije ponovni su uspješno održali članovi Udruge za očuvanje starih običaja Črepičar i Mjesni odbor Svibovec Podravski.