Održana jubilarna 10. Međunarodna smotra folklora Sračinec

U sklopu Dana Miholja održana je jubilarna 10. Međunarodna smotra folklora u Sračincu. Ova manifestacija tradicionalno počinje svečanim mimohodom kroz Sračinec, od osnovne škole do Doma kulture. U mimohodu su sudjelovale Varaždinske mažoretkinje, jahači i konjske zaprege Udruge “Konj, moj prijatelj”, Gradski puhački orkestar “Hrvatske željeznice” iz Varaždina te folklorne skupine iz Hrvatske i Slovenije.

Program je nastavljen izvedbom nekoliko skladbi puhačkog orkestra i nastupom mažoretkinja ispred Doma kulture, nakon čega su se okupljeni mještani i folkloraši preselili pod veliki šator smješten na obližnjem igralištu.

U bogatom folklornom programu nastupili su: KUD Zavičaj Sračinec, s koreografijom “Zapleta”, KUD Benedikt iz Svibovca Podravskog sa Zagorskim plesovima, KUD Mak iz Trnovca Bartolovečkog koji su izveli Pjesme i plesove Gradišća, KUD Ljuba voda iz Ljubešćice s koreografijom “Pod ljubeškim mostom”, HKUD Slavonija iz Jakšića s pjesmama i plesovima Jakšičkog kraja, a za međunarodni karakter manifestacije pobrinulo se Kulturno turističko društvo Miklavž pri Ormožu koji su izveli koreografije “Po nedeljski maši” te Folklorna skupina Metla iz Miklavža pri Ormožu s koreografijom “Babji jeziki”.

Osim folklora, održani su i sportski susreti umirovljenika i članova udruga s područja Općine Sračinec kao i teniski turnir.

 

250 fotografija s mimohoda i smotre folklora možete pogledati i preuzeti u Foto galeriji.