Održana sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta

U Sračincu je održana prva ovogodišnja sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta. Ovo je vijeće osnovano 2009. godine s glavnim ciljem podizanja stupnja sigurnosti i samozaštite građana od kriminalnih i drugih asocijalnih ponašanja. Vijeće za prevenciju kriminaliteta su partnerska tijela lokalne zajednice čiji je cilj povećanje sigurnosti kroz preventivne aktivnosti, prevenciju štetnih ponašanja te podizanja ukupne kvalitete života zajedničkim i koordiniranim radom cijele zajednice.

Članovi Vijeća za prevenciju kriminaliteta Općine Sračinec su predstavnici lokalne samouprave, ustanova i udruga građana koji se redovito sastaju kako bi se razmotrilo stanje sigurnosti i predložile aktivnosti za poboljšanje stanja sigurnosti. U općini Sračinec članovi Vijeća su: Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec, Darko Blaži, načelnik Policijske postaje Varaždin, Lidija Valec, ravnateljica Osnovne škole Sračinec, Nada Liber, predstavnica Društva Crvenog križa, Miljenka Križnjak, predstavnica medija, Siniša Dudašek, župnik župe Sv. Mihaela Sračinec i Dubravko Stolnik, predstavnik Udruge mladih.

Načelnik Policijske postaje Varaždin Darko Blaži iznio je vijeću podatke o stanju sigurnosti za 2011. godinu i pritom zaključio da je stanje zadovoljavajuće i da su kaznena djela i prekršaji na području općine Sračinec u padu u odnosu na 2010. godinu. Međutim, načelnik Blaži upozorio je na i negativne trendove koji su vjerojatno uzrokovani teškom ekonomskom situacijom, a odnose se na krađe i provale. Pozvao je mještane općine Sračinec da bolje zaštite svoju imovinu.

Melite Jeremić, pedagoginja Osnovne škole Sračinec, predstavila je vijeću Program prevencije za djecu i mlade na području općine Sračinec kroz koji će se održati niz radionica i savjetovališta za djecu, mlade i njihove roditelje, a sve s ciljem prevencije društveno neprihvatljivog ponašanja.