Održana skupština DVD-a Svibovec Podravski

U prostorijama TKIC-a u Svibovcu Podravskom održana je godišnja skupština DVD-a Svibovec Podravski, na kojoj su sudjelovali mnogobrojni članovi DVD-a, njihovi gosti vatrogasci te predstavnici političkog, društvenog i vjerskog života Općine Sračinec.

– Uz redovite aktivnosti rad društva je bio intenzivno usmjeren prema dovršetku dogradnje vatrogasnog doma, kako u tehničkoj dokumentaciji, tako u samom izvođenju, a kako bi se prema planu dovršio donji operativni dio – s dvije garaže, prostorijom tajništva, sanitarnom čvorom i pripremom za tuš kabinu. Intenzivno smo radili na proširenju doma, ugrađena su automatska rol vrata na garaži, izvodi se elektro instalacija, premješta se plinski priključak, a zbog protupožarnog puta ugrađuje se ventilokonvektor i radi se priprema za ostatak plinske instalacije i centralnog grijanja, koja je završena krajem godine nakon što je dograđen dimnjak. U rujnu mjesecu 2015., povodom dana Općine, organizirani su dani otvorenih vrata u DVD-a, gdje su svi mještani mogli razgledati novouređeni dom i svu opremu koju vatrogasci posjeduju, a tom prilikom izvršena je i primopredaja nove vatrogasne cisterne MERCEDES ATEGO i čamca s motorom koje dobivamo na korištenja. Posebna pohvala i zahvala zbog istog od strane ne samo članova DVD-a već i svih žitelja općine ide bivšem zamjeniku ministra gospodarstva g . Alenu Leveriću, kojem od srca hvala za sve što je učinio za nas. Jednako tako, veliko hvala i načelniku Općine Božidaru Novoselcu i njegovom zamjeniku Krunoslavu Lukačiću. Bogata tradicija varaždinskog vatrogastva služi nam kao temelj suvremenog vatrogastva i obvezuje nas na svakodnevni angažman i prenošenje iste na mlade naraštaje koji će biti spremni intervenirati u svakoj požarnoj, tehničkoj ili drugoj nepogodi i djelovati u najzahtjevnijim prilikama. Brz razvoj tehnologije, ugrožavanje prirode i nedovoljna briga o očuvanju okoline povećava mogućnost požara i elementarnih nepogoda, što traži stručne, učinkovite i brze intervencije, educiran kadar, ali i sve više financijskih sredstava za nabavu suvremene opreme kojom se mogu učinkovito suzbiti prijetnje i ublažiti posljedice nesreća i nepogoda. Sve to govori u prilog da se danas dobrovoljno vatrogastvo može tretirati skoro kao profesionalni, jer nije nastalo iz razbibrige već radi stručne pomoći žiteljima u svim vrstama nesreća i nepogoda, a zahtjeva spremnost 365 dana u godini. – naglasio je u godišnjem izvješću predsjednik DVD-a Svibovec Podravski Marijan Videc.

– Prošla godina u mnogočemu je bila povijesna za DVD Svibovec Podravski. Upornošću i radom uspjeli ste oploditi sredstva koja smo vam kao Općina bili u mogućnosti proslijediti, a isto se događalo i s opremom i sredstvima koju ste dobili od države. Čestitam vam na radu s mladima, s djecom, na obrazovanju svojih kadrova i profesionalnom pristupu svom poslu. – u svom je obraćanju vatrogascima rekao Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.

Za izuzetan doprinos u razvoju i potpori vatrogastva DVD Svibovec Podravski dodijelio je zahvalnicu Alenu Leveriću, koji je kao zamjenik ministra gospodarstva osigurao donacije DVD-u Svibovec Podravski u opremi.

– Ovo sve što je danas predstavljeno u izvješću predsjednika DVD-a rezultat je timskog rada i ni jedan od predstavljenih rezultata ne bi bio moguć bez tima. Želim zahvaliti na priznanju koje mi je dodijeljeno, a nadam se da ću u skoroj budućnosti biti u prilici i dodatno pomoći, jer znam da oprema koju ste dobili i koju ćete još dobiti dolazi u prave ruke. – zahvalio je na priznanju bivši zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić.

 

 

 

Godišnja skupština DVD-a Svibovec Podravski

Posted by Općina Sračinec on 18. ožujka 2016