Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec

U predvečerje blagdana svetog Mihaela, zaštitnika župe i općine Sračinec, održana je u velikoj dvorani Doma kulture Sračinec svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec. Nakon uvodnog izlaganja predsjednice vijeća Stanke Miko o projektima koji su realizirani u proteklom razdoblju govorio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

“Godina koja je za nama bila je zahtjevna, ali bez obzira na to, veliki dio projekata koje smo si zacrtali smo i realizirali. Najvažniji projekt svakako je bio izgradnja novog dječjeg vrtića koji je počeo raditi. Prije godinu dana našli smo se na mjestu izgradnje, a evo sada je novi vrtić već u funkciji i u njemu svakodnevno boravi 120 djece. Nije bilo jednostavno, devet godina smo tražili rješenje kako financirati ovaj veliki projekt. U očekivanju pomoći baratali smo i argumentom da je općina Sračinec jedna od rijetkih s pozitivnim natalitetom. No, ni taj argument nam nije pomogao i odlučili smo vrtić izgraditi sami povoljnim kreditom HBOR-a. Jednako kvalitetna suradnja je i Osnovnom školom Sračinec kojoj svake godine pomažemo ulaganjem u opremu i povećanje kvalitete školovanja naše djece. Očekujemo uskoro ostvarenje cjelodnevnog boravka u Osnovnoj školi Sračinec i dobivanje statusa Općine prijatelj djece. Čeka nas ogroman projekt anglomeracije nakon kojeg će trebati obnoviti prometnice. Tu je i ulaganje u obnovu javne rasvjete koja ostvaruje značajne uštede. Pomažemo u kupnji nove parcele u poduzetničkoj zoni kako bi se naši poduzetnici mogli proširiti. Ponosni smo na udruge kojima pomažemo u njihovom radu. Raduje nas prekogranična suradnja s našim susjedima u okviru projekta Europa za građane – Trend. Ostvarili smo suradnju s Općinom Hrvatski Židan iz Mađarske, Općinom Čapljina iz BiH i Općinom Cirkulane iz Slovenije.” – istaknuo je u svom obraćanju načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Okupljenima su se obratili i gosti, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Predrag Štromar i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

U nastavku svečane sjednice dodijeljena su i priznanja i zahvalnice. Zahvalnica Općine Sračinec za 2017. godinu, u obliku Plakete, dodjeljuje se za izuzetno zalaganje u radu, ostvarene rezultate i doprinos u promicanju Općine Sračinec, slijedećim pravnim i fizičkim osobama: Autolakirnica „Kocijan“, vlasnika Stjepana Kocijan, „Plantak“ – izrada betonskih blokova, vlasnika Milivoja Plantak, Limar i vodoinstalater „Kranjčić“, vlasnika Dražena Kranjčić. Poslovnim subjektima nagrade su dodijeljene za 20 godina kontinuiranog rada na području Općine Sračinec.

Zahvalnice Općine Sračinec za 2017. godinu, u obliku Zahvalnice i grba Općine Sračinec u staklu, dodjeljuju se za izuzetno zalaganje u radu, ostvarene rezultate i doprinos u promicanju Općine Sračinec, slijedećim fizičkim i pravnim osobama: Branimiru Crnčecu – posthumno, Ivici Flegaru, Franji Škorancu, Leonu Lepoglavcu Čičeku, Dejanu Martincu, Nikoli Leskovaru.

Zahvalnice Općine Sračinec za 2017. godinu, u obliku priznanja, dodjeljuju se za izuzetno zalaganje u radu i ostvarene rezultate, slijedećim osobama: Ines Banfić, Antoniji Križanec, Matiji Pongračiću, Lani Habulan, Anamariji Kranjčec, Samuelu Hublinu. Riječ je o učenicama i učenicima koji su u svom školovanju ostvarili iznimne rezultate, točnije prosjek ocjena 5.0.