Održani informativni zborovi građana u općini Sračinec

U Svibovcu Podravskom i kasnije u Sračincu održani su informativni zborovi građana s vodstvom Općine Sračinec. Ovo je svojevrsni neformalni način komunikacije u kojoj načelnik Božidar Novoselec i njegov zamjenik Krunoslav Lukačić, zajedno sa zaposlenicima Općine, žele na neposredna način odgovoriti na pitanja mještana općine Sračinec.

Jučerašnji susreti imali su nekoliko tema, a prije svih govorilo se o razvrstavanju otpada u kućanstvima koje kreće početkom kolovoza. Načelnik Novoselec upoznao je prisutne s procedurom uvođenja razvrstavanja otpada. Djelatnici Čistoće posjetit će svako kućanstvo u općini s ciljem evidencije, podjele vreća za plastiku, staklo i tekstil i tom prilikom svakom objasniti što i kako odlagati. Prema riječima načelnika, uvođenje razvrstavanje na kućnom pragu obaveza je prema EU direktivama, pridonosi očuvanju okoliša i u budućnosti može utjecati na smanjenje cijene koju domaćinstva plaćaju za odvoz otpada. Zato je pozvao sve da se uključe u ovu vrijednu akciju.

Osim ove teme, govorilo se i o stavljanju prostorno-planskih dokumenata izvan snage. Radi se o DPU (Detaljnom planu uređenja) stambene zone Gaj i UPU (Urbanističkom planu uređenja) zone proizvodne namjene –I– Sračinec. Stavljanjem izvan snage ova dva dokumenta želi se olakšati prodaja parcela koje Općina Sračinec ima u vlasništvu potencijalnim graditeljima u stambenoj zoni i potencijalnim investitorima u poslovnu zonu. Dosadašnji planovi bili su restriktivni te je zbog njih, na žalost, propalo nekoliko prodaja parcela.

Načelnik Novoselec upoznao je prisutne i sa postupkom prodaje zemljišta za izgradnju trgovine u Sračincu, rokovima u kojima će se završiti započeti infrastrukturni projekti, a zamjenik Lukačić je govorio o radovima u Svibovcu Podravskom i proslavi Benediktova. Zbog velike vrućine na zborovima građana prisustvovalo je samo tridesetak mještana općine Sračinec.