Održano 2. Otvoreno prvenstvo Sračinca u sportskoj gimnastici

U subotu 25. ožujka 2023. u sportskoj dvorani Osnovne škole održano je gimnastičko natjecanje u osnovnom i početničkom programu. Domaćin natjecanja, Gimnastički klub Sračinec okupio je više od 170 gimnastičara i gimnastičarki. Uz domaćine nastupili su vježbači iz Čakovca, Varaždina, Vinice i Zagreba.

Čast da pozdravi sve prisutne i otvori natjecanje pripala je načelniku općine Sračinec, gospodinu Božidaru Novoselcu, koji je imao puno riječi pohvale za rad kluba i organizaciju natjecanja.

Tribine su bile premale za sve roditelje, bake, djedove, ali i ostale prijatelje gimnastike koji su glasno navijali za domaće natjecatelje. Uz veliku podršku s tribina nisu izostali ni izvrsni rezultati natjecatelja i natjecateljica Gimnastičkog kluba Sračinec. Osvojeno je ukupno osamnaest medalja u pojedinačnoj i osam u ekipnoj konkurenciji.

Zlato su osvojili Franka Kišić, Korina Štefanec, Gita Sabljak, Dino Liber, Jakov Možanić i Jakov Čorčoković. Srebro su osvojili Stela Božić, Dora Friščić, Lana Vrabec, Patrik Herkov i Tin Mesek, a broncu su osvojili Eli Stipan, Laura Skupnjak Hrman, Ana Levanić, Petra Silov, Erik Hudoletnjak i Janko Milihram. Zanimljivost je bilo praćenje natjecanja uživo preko mobilne aplikacije na kojoj su gledatelji, koji nisu bili prisutni u dvorani, mogli u realnom vremenu pratiti rezultate i pogledati snimke svih natjecatelja.

U jednom trenutku, natjecanje je preko aplikacije pratilo više od 700 osoba. Nakon natjecanja zadovoljni su bili i klupski treneri Damir Fotak, Ante Sudec i Đurđica Kovačić. Ovim putem se također zahvaljuju roditeljima na pomoći u organizaciji natjecanja.

Popis osvojenih medalja

  Zlato Srebro Bronca Ekipa
Djevojčice
1.       Razred Franka Kišić Stela Božić   1.mjesto
2.       Razred     Eli Stipan 2.mjesto
3.       Razred       2. mjesto
4.       Razred     Laura Skupnjak Hrman 2. mjesto
5.       Razred Korina Štefanec Dora Friščić   1.mjesto
6.       Razred   Lana Vrabec Ana Levanić
7.       Razred     Petra Silov 2. mjesto
8.       Razred Gita Sabljak Una Zajec  
Dječaci
1.       Razred        
2.       Razred        
3.       Razred     Erik Hudoletnjak 1.       mjesto
4.       Razred   Patrik Herkov  
5.       Razred Dino Liber Tin Mesek Janko Milihram  

1.       mjesto

6.       Razred      
7.       Razred Jakov Možanić

Jakov Čorčoković

   
8.       Razred