Održano prvo Otvoreno prvenstvo Sračinca u sportskoj gimnastici

Veselo je bilo u subotu 2. travnja 2022. u dvorani Osnovne škole Sračinec gdje je održano prvo Otvoreno prvenstvo Sračinca u sportskoj gimnastici. Domaćin, Gimnastički klub Sračinec, okupio je više od stotinu djece polaznike škole gimnastike, uglavnom početnika, koji su svoje gimnastičko znanje pokazali pred prepunim tribinama.

Majke, očevi, bake, sestre i drugi članovi obitelji uživali su gledajući akrobacije malih, ali i većih gimnastičarki i gimnastičara. Nakon par uvodnih riječi predsjednika kluba i glavnog trenera Damira Fotaka, koji je pozdravio sve prisutne, čast da otvori natjecanje imao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec. U svom obraćanju načelnik Novoselec nije krio zadovoljstvo brojem natjecatelja i kvalitetom prikazanih vještina. Zahvalio je klubu na promicanju gimnastike na području općine, trenerima na trudu i rekao da sada i djevojčice imaju aktivnost kojom se mogu baviti od predškolske dobi. Naglasio je da općina već godinama pruža potporu klubu u nabavci novih i modernih sprava i da će to činiti i u budućnosti. Nakon svečanog otvaranja Gimnastički klub Sračinec je načelniku uručio prigodnu zahvalnicu za dugogodišnju potporu radu kluba.  

Svečanost otvaranja nastavila se podjelom medalja najboljima iz prvog turnusa, a nakon toga je slijedilo natjecanje drugog turnusa. Gimnastički klub Sračinec predstavljalo je 40 natjecatelja (11 dječaka, 29 djevojčica). Ukupno je osvojeno 15 pojedinačnih medalja (2 zlata, 7 srebra, 6 bronci), a ekipe domaćina su osvojile 4 pehara (1 zlatni, 3 srebrna). Ostale sudionike su razveselile medalje za sudjelovanje. Izvrsnom organizacijom su bili zadovoljni i predstavnici drugih klubova, i tko zna, možda je u tu subotu započela nova tradicija.