Održano snimanje Popevki i štikleca u Sračincu

U četvrtak je u prepunoj školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Sračinec održano javno snimanje dvaju emisija popularnog serijala “Popevke i štikleci” VTV televizije. Na poziv da se kao publika odazovu snimanju i uživaju u domaćim skladbama, nastupima folkloraša i neizostavnim šaljivim štiklecima, za koje je ovaj put bio zadužen Kristijan Petrović u ulozi Slaveka, odazvali su se mnogobrojni mještani Sračinca i Svibovca. Uz “veselog” Slaveka kroz bogati program posjetitelje je vodila Andreja Loparić, a za duhovnu stranu emisije pobrinuli su se vlč. Maksimilijan Herceg i župnik Župe Sračinec vlč. Siniša Dudašek.

Snimanje je proteklo u najboljem redu, valja pohvaliti profesionalnost ekipe VTV televizije koja je gotovo četiri sata dugo snimanje obavila bez i jedne pogreške, kako u tonu, tehnici, tako i u najavama i svim aspektima produkcije ovakvog velikog događaja.

Općina Sračinec sastoji se od dva mjesta – Sračinca i Svibovca Podravskog pa je i koncepcija emisija bila predstavljanje oba mjesta. Snimane su dvije, jedna s naglaskom na Sračinec, a druga na Svibovec.

U prvoj emisiji, posvećenoj Sračincu, uz predstavljanje mjesta i pozdravni govor načelnika Općine Božidara Novoselca, nastupili su KUD Zavičaj Sračinec, Samanta Gran, nogometaši veterani NK Sračinec Faringaši, Cure iz centra, Prvi srakarski tamburaši, Muški vokalni sastav Zavičaj i Kavaliri, a svoj rad je predstavila i Udruga žena Preslica. Uz njih predstavljeni su i kuhari iz Udruge kuhara koja se može podičiti brojnim osvojenim nagradama na kuharskim natjecanjima.

U drugoj emisiji, onoj o Svibovcu Podravskom, nastupili su KUD Sv. Benedikt Svibovec Podravski, Valentina Geci, Carevi, Stjepan Levanić i Prvi srakarski tamburaši, Mladen Medak Gaga, TS Dangube, Sinovi Zagorja, Gordana Ivanjek i za kraj Mirko Švenda Žiga. Na samom početku emisije gledateljima se obratio Krunoslav Lukačić, zamjenik načelnika Općine iz Svibovca Podravskog.

U goste ovo prilikom došli su Radimir Čačić, počasni građanin Općine Sračinec, Alen Leverić, zamjenik ministra gospodarstva te drugi ugledni gosti iz političkog i gospodarskog života županije.

Snimanje emisija pomogli su sponzori – Gumiimpex-GRP, KB d.o.o., MCI-TRADE, Cvjećarnica Orhideja, Magro, Inter AG, Auto dijelovi Tkalčec, kao i Općini Cestica koja je posudila montažnu binu, bez kojih realizacija ovako velikog projekta vjerojatno ne bi bila moguća. U organizaciji su aktivno sudjelovali i članovi DVD-a Svibovec Podravski kojima posebno treba zahvaliti.

Prva emisija će biti na programu sutra, u petak 12. 4. 2013. u 20:05 h i u repriznom izdanju u subotu i nedjelju,  a druga tjedan dana kasnije, u petak 19. 4. 2013., te subotu i nedjelju nakon toga na VTV televiziji.

 

 

 

Veliku foto galeriju sa ovog događaja objavit ćemo za nekoliko dana.