Održano Vijeće za prevenciju Općine Sračinec

Jučer je održana 8. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Sračinec, na kojoj su se okupili predstavnici iz svih sfera života – od načelnika Općine, predstavnika Policijske postaje Varaždin, obrazovanja, mladih, Crvenog križa, medija i vjerskog života.

Svoje izvješće o sigurnosnom stanju na području Općine Sračinec podnio je načelnik Policijske postaje Varaždin Krešimir Bosak. On je između ostalog istaknuo da su u općini Sračinec u protekloj godini zabilježena dva smrtna slučaja u prometu, što je zabrinjavajuće.

U 2017. godini na području općine Sračinec stanje je zadovoljavajuće što se tiče kriminaliteta, koji je u odnosu na 2016. godinu smanjen za 60%. Što se tiče razriješenosti kaznenih djela 65% kaznenih djela je riješeno, a ukupna šteta po kaznenim djelima je 160.000 kuna.

Načelnik Općine Novoselec istaknuo je kako Općina i Policija imaju odličnu suradnju u evidenciji prekršitelja, osobito sprečavanju i kažnjavanju vandalskog ponašanja mladih.

Upravo zbog poboljšanja sigurnosti u prometu, Općina Sračinec, u suradnji s mjerodavnim institucijama, pokreće mnogobrojne akcije kako bi djelovala preventivno. Već smo izvještavali o akciji podjele reflektirajućih prsluka i traka, a ove će godine zasjati i novi znakovi na pješačkim prelazima. Naime, u suradnji sa Hrvatskim cestama bit će postavljeno pet svjetlećih znakova s osvjetljenjem pješačkog prelaza, na ovim lokacijama u Sračincu: kod pošte, ispred osnovne škole, ispred zgrade Općine, kod Doma kulture te pored dućana MCI. Ovim će se postići da pješački prelazi budu puno jasnije vidljivi sudionicima u prometu na jednoj od najprometnijih cesta u državi.

Nadalje, provodi se akcija čišćenja svih prometnica od kamenčića zaostalih od zimskog održavanja cesta, a planira se i postavljanje javne rasvjete te proširenje ceste u blizini mosta preko kanala HE Varaždin koja vodi u Svibovec Podravski. Policija će ubuduće više pažnje posvetiti i problemu gužve na državnoj cesti u vrijeme kada roditelji dovoze djecu u osnovnu školu u Sračincu.