Općina Sračinec darivala bebe

Već tradicionalno nekoliko puta godišnje vodstvo Općine Sračinec organizira susret s roditeljima i najmlađim, tek novorođenim mještanima Sračinca i Svibovca Podravskog. Tako je jučer općinsku zgradu posjetilo sedam malenih dječaka i tri djevojčice, sa svojim roditeljima.

– Već godinama pomažemo simboličnim iznosom od 1.000 kuna svu novorođenu djecu s područja naše općine. Isto tako iz godine u godinu Općina Sračinec jedna je od rijetkih u Hrvatskoj s pozitivnim demografskim pokazateljima, što je dokaz da je naša općina ugodna za život mladim obiteljima. Ono na što sam posebno ponosan je da će vaša djeca sigurno imati mogućnost pohađanja vrtića u Sračincu, u predivnim novim prostorima i po jednoj od najnižih cijena u Hrvatskoj. – rekao je u svom obraćanju roditeljima načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec koji je zajedno sa svojim zamjenikom Krunoslavom Lukačićem čestitao roditeljima na proširenju obitelji i zaželio djeci puno zdravlja.

Općina Sračinec osim spomenutog vrtića koji je tik pred završetkom, neprekidno ulaže i u osnovno školstvo, a skoro proširenje osnovne škole Sračinec biti će neminovno. Naime, prošle je godine OŠ Sračinec bila jedina škola na području Varaždinske županije s povećanjem broja razrednih odjeljenja.