Općina Sračinec darivala najmlađe

Polovica godine je za nekoliko dana, a oko tog se vremena svake godine održava prvi susret vodstva Općine Sračinec s roditeljima djece rođene u tekućoj godini. Tako je bilo i danas, u Domu kulture u Sračincu, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i njegov zamjenik Krunoslav Lukačić podijelili su simbolični novčani poklon i cvijeće majkama i očevima 25 djece.

– Svake godine dva puta organiziramo susret s roditeljima i najmlađim mještanima naše općine, tek rođenom djecom. Uvijek s ponosom ističem da smo jedna od rijetkih općina u Hrvatskoj u kojoj konstantno imamo pozitivne demografske pokazatelje – više rođenih od umrlih. S povećanjem proračuna, otvorila se i mogućnost da povećamo ovaj naš simbolični poklon vama roditeljima pa tako uz uobičajenih 1.000 kuna koje poklanjamo za prvo dijete, darujemo 1.500 kuna za drugo te 2.000 kuna za treće i svako naredno rođeno dijete. Veseli me i da je naš novi, odnosno dograđeni vrtić u punoj funkciji, a vrlo uskoro krećemo i s adaptacijom stare vrtićke zgrade, kako bi ju djeca mogla koristiti u punoj funkciji kao i novu. Znate da smo vrtić dogradili vlastitim sredstvima, da puno ulažemo u školstvo, od naše osnovne škole, pa sve do stipendija studentima. Veseli nas da se taj trud prepoznaje i da naš Sračinec i Svibovec imaju sve više malih stanovnika. Želimo vam puno zdravlja i sreće! – rekao je u svojem obraćanju roditeljima načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Zanimljivo je da u prvoj polovici godine među novorođenima dominiraju djevojčice – bilo ih je 15, a dječaka se rodilo 10. Općina je u ovom navratu za poklone izdvojila 32.000 kuna iz proračuna.